Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv A. P. (53) zbog krivičnog dela obljuba nad detetom iz člana 180 KZ, koje se odnosi na događaj iz marta meseca ove godine u Padinskoj skeli.

Ovim krivičnim delom oštećeno je dete (6), a optužnica je dostavljena Višem sudu u Beogradu i čeka se njeno potvrđivanje, kao i odluka o pritvoru.

Kako je Nova.rs već pisala, Aleksandar P. (53) iz Padinske Skele, uhapšen je nakon što je majka dečaka, videvši da joj nema deteta krenula u potragu za njim i pronašla ga u kućicu za čuvare u naselju Jabučki rit u opštini Palilula.

On je, kako se sumnja, namamio dečaka u improvizovanu sobu u garaži, u kojoj je živeo, a koja se nalazi u istom gazdinstvu gde mališan živi sa roditeljima.

„Dečačiću je navodno pokazivao na mobilnom fotografije pa tražio od deteta da skine odeću i oralno ga zadovolji. Skinuo je potom i svoju odeću pa se iživljavao nad detetom“, naveo je ranije izvor.

Nesrećni dečak bio je zatvoren u kući ovog muškarca sve dok njegova majka nije primetila da ga nema. Preplašena žena došla je do garaže i zatekla jezivu scenu.

„Dečakova majka je u jednom trenutku primetila da joj nema detea, uletela je u tu prostoriju i odmah uzela dete u naručje i istrčala odatle. Odmah je pozvala policiju, a osumnjičeni kada je video da dolazi policija pokušao je žiletom da iseče vene“, objasnio je ranije sagovornik. Odmah je pozvana hitna pomoć. Muškarac je tada prevezen u psihijatrijsku ustanovu „Dr Laza Lazarević“, a dečak je prevezen na Institut za majku i dete.

Aleksandar P., nakon hospitalizacije u „Lazi Lazareviću“ priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Tamo se branio ćutanjem i nije želeo da komentariše navode iz krivične prijave.

Osumnjičeni je inače radio kao čuvar nasipa i radio je zajedno sa dečakovim ocem u jednom gazdinstvu.

Zbog dela za koje se ovaj muškarac sumnjiči, obljuba deteta, njemu preti kazna zatvora od pet do 12 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar