Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Anice B. (41) iz tog grada, koja je optužena za trgovinu ljudima, jer je maloletnu ćerku (17) podvodila svom ljubavniku Branislavu M. (44) da bi mu isplatila dug.

Osumnjičena je, zajedno sa takođe optuženim Branislavom M., uhapšena 7. oktobra prošle godine, nakon što ih je policiji prijavio Aničin bivši suprug. Kako je ispričao u policiji, njemu se ćerka požalila da je majka tera na prostituciju.

Inače, osumnjičena je čak i svog 12-godišnjeg sina primoravala da radi u Branislavljevom luna-parku, kako bi otplatio majčinu pozajmicu.

Portparol Višeg tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić potvrdio je za beogradske medije da je optužnica protiv Anice i Branislava podignuta, ali je dodao da detalje ne može da iznosi u javnost zbog zaštite interesa maloletnih žrtava.

“Verujemo da će i Viši sud iz istog razloga odlučiti da suđenje bude zatvoreno za javnost”, kazao je Radonjić za medije i dodao da se tužilaštvo nije izjasnilo o visini kazne za optužene.

Optuženima zbog ovog slučaja preti kazna od pet do 15 godina zatvora.