Foto: Printscreen Tanjug/Video

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu, potvrđeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužialštva u Beogradu.

Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično delo laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću u predelu glave i ruku.

Pročitajte još:

„Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predelu leđa i ruku, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar u predelu levog lakta i nagnječenje levog ručnog zgloba“, precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično delu u naredne dve godine.

Podsećamo, ranije je u izjavi za portal Nova.rs, pravni zastupnik „Fizio centra“, Dejan Dubajić rekao je da ga je klijent pozvao u 16.52 sati, te mu rekao da je u toku tuča, i da ga teniskim reketom tuče političar Čedomir Jovanović.

Prema rečima ljudi koji su se zatekli na mestu incidenta, oni su pokušali da vlasnika klinike odbrane od Jovanovića, ali je on užurbano otišao.

BONUS VIDEO: Čeda Jovanović o incidentu na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare