Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; printscreen/društvene mreće...

Serijskom silovatelju Igoru Miloševiću koji je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti nakon što je pušten sa izdržavanja kazne zatvora danas je pred Prvim osnovnim sudom počelo suđenje.

Na današnjem ročištu on je izneo svoju odbranu gde je ostao pri iskazu koji je dao u tužilaštvu. Takođe, saslušana je i oštećena u ovom postupku novinarka „Informera“ J.R. kojoj je, kako se sumnja Milošević ugrozio sigurnost. I ona je ostala pri iskazu datom u tužilaštvu, prenosi „Blic„.

Pročitajte još:

Zamenik Prvog osnovnog javnog tužioca je predložio sudu da se u odnosu na Miloševića obavi psihijatrijsko veštačenje na okolnost uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela. Sa ovim predlogom je bio saglasan i branilac Miloševića.

Milošević se tereti da je 27. septembra pretnjom na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu “Informer”, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I.T. istoj uputio reči “Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči”, kao i “Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči ”, što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Bonus video: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar