Miroslav Aleksić, Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Njih dvojica bi danas trebalo da daju svoje iskaze, a u Prvi osnovni sud su došli nešto pre 11 časova.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su veštačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije.

Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir Ðukanović pozvao se ranije na ta veštačenja i ocenio da Narodna stranka na lažima gradi svoju politiku.

Inače, Koluvija je većinski vlasnik firme “Jovanjica”. Uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene marihuana, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare