Foto: Nemanja Jovanovic; Vesna Lalić; RTV

U optužnici koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika kompanije "Jovanjica" i njegovih devetoro saradnika, a u kojoj je pronađen rekordni zasad marihuane, ne spominje se niko iz državnog vrha, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Autori: T. Milovanović – I. Milićević

Iako su narodni poslanici opozicije javno govorili i tvrdili da je Koluvija povezan sa porodicom Vučić, kao i pojedinim ministrima, tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, nije uspelo da nađe osnov sumnje za te tvrdnje.

Iako su optužnicom koja je podignuta protiv Koluvije obuhvaćeni samo on i njegovi saradnici, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, ni u jednom delu dispozitiva optužnice se ne spominje bilo ko od predstavnika vlasti.

Podsetimo, Koluvija je uhapšen sredinom novembra kada je policija na njegovom imanju za proizvodnju organske hrane „Jovanjica“ kod Stare Pazove zaplenila oko 650 kilograma marihuane, više od 65.000 stabljika ove biljke i dva pištolja.

Koluvija i ministar odbrane, Foto Printscreen minrzs.gov.rs

Javnost je za ovu aferu saznala od narodnog poslanika Miroslava Aleksića, koji je otvoreno Koluviju povezao sa porodicom Vučić, tvrdeći da je vlasnik „Jovanjice“ tokom privođenja pokazivao falsifikovanu značku MUP, kao i da je pomoć zvao predsednikovog brata Andreja Vučića.

Ubrzo je gradonačelnik Novog Sada podneo krivičnu prijavu Republičkom tužilaštvu protiv braće Vučić zbog umešanosti u ovu aferu, ali je prijava ubrzo odbačena.

Tužilaštvo je tada saopštilo da nema osnova sumnje da je Koluvija ikad bio u komunikaciji sa braćom Vučić, što je navodno potvrđeno veštačenjem njegovog telefona.

Afera je otkrila i to da je „Jovanjica“ dobila je najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, što je objavio Insajder. Imanje su posećivali često i ministar odbrane Aleksandar Vulin, a jedna fotografija svedoči i o poseti direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Inspektor koji je vodio ovaj slučaj Slobodan Milenković u izjavi poslatoj medijima negirao je da je u toku istrage bilo pritisaka na policiju i rekao da porodica predsednika Vučića nije povezana sa ovim slučajem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare