Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Dvojica braće, srpski državljani, našli su se pred sudom u Sankt Peltenu u Austriji jer su početkom oktobra najpre prebili jednog mladića, a zatim su, neposredno nakon toga, nasrnuli na još jednu osobu na železničkoj stanici u tom gradu. Pred sudom su se branili da su "samo" branili sestru.

Incident koji je digao ovaj deo Austrije na noge odigrao se 1. oktobra. Braća su na sudu ispričala da su došla u posetu članovima svoje porodice koji žive u Austriji, da su se napili i da su pušili marihuanu, nakon čega je došlo do sukoba sa jednim mladićem.

„Hteo je da napadne moju sestru“, branio se 22-godišnji Srbin pred sudom, inače odranije poznat policiji. Kako opisuje austrijski Kurir, jedan je držao žrtvu, dok ga je drugi tukao. Od silnih udaraca žrtva je zadobila potres mozga.

Odmah nakon toga su se uputili ka želeničkoj stanici, gde su napali jednog državljanina Afganistana. Otpor su pružili i pošto je policija stigla na lice mesta, tako što su pokušali da pobegnu, ali su ih policajci isprskali biber sprejem i uhapsili.

Kako su ispričali na sudu oni nisu zaposleni, već ih izdržavaju roditelji. Obojica su neposredno pre ovog privođenja izašli iz pritvora. Austrijski medij ne navodi zbog čega su prethodno bili uhapšeni.

Oni su na suđenju delimično priznali krivicu, a izricanje presuda je odloženo.

Bonus video: Zaplena 6 kilograma heroina na Batrovcima

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar