Matej Periš i Nenad Periš Foto:Facebook

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a dosad nema saznanja o tome šta se dogodilo kobne večeri mladiću. Ipak, gotovo svakodnevno se pojavljuju informacija o nestalom mladiću, a poslednja u nizu bila je bila izjava nepoznate manenke iz Hrvatske koja je istakla da je muškarca, koji liči na Mateja, videla u Minhenu u Nemačkoj.

„Upravo sam se susrela s osobom koja izgleda isto kao on, tri puta u centru Minhena“, napisala je manekenka.

Istakla je da je reč o mladiću od oko 183 centimetra.

„Da ne bude zabune, ukoliko je neko upućen neka mi javi u privatne poruke. Kako bih ja mogla kontaktirati nadležne organe“, napisala je tada manekenka čiji identitet nije objavljen.

Nenad Periš, otac nestalog mladića, povodom saznanja manekenke govorio je za Slobodnu Dalmaciju. Istakao je da ta informaciju nije potvrđeno, ali ni odbačena kao neistinita.

„Jedino što mogu kazati je to da sam kontaktirao srpsku policiju, koja je o svemu odmah izvestila hrvatsku policiju, a oni su kontaktirali nemačku policiju. Još uvek nemam nikakvog odgovora na tu informaciju iz Minhena. Jedino što mogu reći jeste to da su Matejevi dokumenti jednim delom kod kuće u Splitu (pasoš), a Matejeva lična karta je kod mene. Sve mi to daje sumnju da se radi o nekoj drugoj osobi koja podseća na Mateja, jer zaista ne znam kako bi Matej uspeo doći iz Beograda u ​Minhen bez ličnih dokumenata“, pojasnio je Nenad.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dodao je da eventualne informacije o tome očekuje u ponedeljak ili utorak, jer je sada vikend. Isto tako, Nenad Periš ne zna ništa o devojci koja je Mateja „videla“.

Pročitajte još:

„Zaista ne znam ko je ona i sve ovo što sam doznao o „slučaju Minhen“ saznao sam iz medija, kao i svi ostali. Što se same istrage u Srbiji tiče mogu reći da nema ništa novo, na istim smo pozicijama kao i pre tri dana, kada smo se poslednji put čuli. Dao Bog da vam mogu javiti informaciju koja bi nam svima razgalila srca“, rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Podsetimo, potraga za nestalim Splićaninom skoncentrisana je na reku Savu, zbog sumnje da je kobne večeri mladić ušao ili upao u vodu. Za Splićaninom, koji je uoči Nove godine došao u Srbiju da se provede, traga se punih 30 dana.

BONUS video: Potraga za Perišem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare