Foto: Teo Lannie / Photo Alto / Profimedia Similar, Shutterstock

Policija je tokom protekle noći u šumi u Zemunu zatekla staricu (78) kod koje je nađena digitalna vagica za precizno merenje kao i pola kilograma bele supstance nalik na drogu. Istraga bi trebalo da otkrije za koga je baka radila, a ona zasigurno nije jedina među starijom populacijom koja se bavila trgovinom narkoticima.

Tako je pre nešto više od mesec dana uhapšen stariji čovek R. V. (70), koji je u svojoj kući u Užicu imao laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Tom prilikom je u kući žitelja Užica pronađeno oko 1,4 kilograma marihuane, 47 semenki kanabisa, 62 tablete psihoaktivnih supstanci kao i vagica za precizno merenje.

Užice Marihuana, trava, droga, gajenje, biljka, prodaja
Foto: MUP

U dekinoj improvizovanoj laboratoriji sa pratećom opremom, nađeno je i sedam saksija indijske konoplje kao i čaše sa zasađenim biljkama.

Pored marihuane, diluju i heroin

Ovo nije usamljeni slučaj.

Marta ove godine, u kući starice (75) iz Krnjače nađene su tri kesice heroina, ukupno 120 grama, kao i vagicu za precizno merenje, 168.000 dinara i 1.175 evra za koje se pretpostavlja da predstavlja zaradu od trgovine narkoticima.

Droga, zaplena
Foto: MUP Srbije

U njenom stanu su uhapšeni i Lj.K. (59) i R.K. (60) kod kojih je tom prilikom nađena manja količina heroina pa se pretpostavlja da su uhapšeni bili bakine „mušterije“.

Penzioneri trguju i kokainom

Početkom godine policija je uhapsila mladića (24) i baku (75) iz Niša nakon što je pretresla njihove stanove. Kod mladića je tom prilikom pronađena manja količina kokaina dok je kod bake nađeno skoro 10 kilograma marihuane upakovane u 23 paketa.

Kokain, droga
Foto: Shutterstock

Međutim kasnijom istragom utvrđeno je da je droga pripadala mladiću pa se baka iz Niša našla na slobodi.

Ipak, dešavalo se da su penzioneri uključeni i u druge kriminalne aktivnosti, ne samo trgovinu drogom. Tako je marta prošle godine uhapšen Novosađanin zbog organizovanja prostitucije.

Starac Drago P. (79) uhapšen je jer je organizovao prostituciju u navodnim salonima za masažu.

Foto:Shutterstock

Kako su mediji pisali, devojke je vrbovao obećavajući im da će raditi u salonu za sportsku masažu, ali je onda počeo da ih tera i da seksualno zadovoljavaju mušterije. Usluge „masaže“ oglašavao je na društvenim mrežama, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara pa naviše u zavisnosti od vrste usluge.

Dešavalo se da budu uhapšeni i zbog nezakonite trgovine. Takav je bio slušaj sa Čačaninom (73) kod koga je pronađeno više od 10 kilograma rezanog duvana, spremnog za dalju prodaju.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – uhapšeni Tutinci sa 100 kilograma marihuane