Podgorica sud
Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Kriminalnoj grupi na čijem čelu je Cetinjanin Miloš Đuričković, navodni pripadnik "škaljarskog klana" odloženo je juče suđenje zbog vrednog tovara droge u Višem sudu u Pogoricie.

Prema navodima Vijesti, nakon odloženog suđenja Đuričković je odlučio da stupi u štajk, a kako kaže njegov advokat Zorana Piperović „zbog konstantnog odlaganja suđenja“.

Pročitajte još:

„Neki se, i neka su, puštaju na slobodu bez ikakave bojazni da će da se daju u bekstvo, bez ikakvih garancija, a nisu uhapšeni u stanu niti su se sami prijavili. I onda čovek postavlja pitanje važi li pravda za sve i koje kriterijume članovi veća u Višem i Apelacionom sudu uzimaju kada odlučuju o nečijoj slobodi“, kazao je advokat škaljarca, a prenose crnogorski mediji.

Advokat je zatim dodao i da je „neverovatno da neko provede u pritvoru više od dve godine“.

„Prosto je neverovatno da pritvor može da traje preko dve godine, a da stav suda bude da je u tom predmetu najlakše odgoditi suđenje. Milošu Đuričkoviću pretres je bio zakazan za jun, zapravo jedan od pretresa je bio zakazan za jun mesec i onda smo dobili pismeno obrazloženje da se pretres odgađa za septembar bez ikakvog objašnjenja zbog čega. To se ne radi u pritvorskim predmetima, ni u najdivljijim državama na planeti“, rekao je Piperović i dodao da su uzaludne žalbe koje je do sada podneo.

Đuričković je, podsetimo uhapšen krajem maja 2020. godine. Đuričković, Savo Lipovina i Darko Drašković krajem 2017. godine planirali su „posao“ prodaje droge vredne pet miliona evra – obezbedili su prodavca narkotika u toj vrednosti, kao i kupca – a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao za garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

BONUS VIDEO: Hapšenje – akcija MUP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar