Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Penzioner Sabit V. (69) iz Bujanovca, osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na 4 godine zatvora, nakon što je niška policija 17. januara u njegovim kolima pronašla 1,2 kilograma heroina, koji je bio spakovan u pet paketa.

Njega je policija presrela na benzinskoj pumpi kod Aleksinca, na auto-putu Niš-Beograd i pretresom otkrila heroin koji je bio umotan u tri čarape i sakriven u „šteku“ u šupljini krova „mercedesa“.

Pročitajte još:

Sudija niškog Višeg suda Mirko Drašković je prilikom izricanja presude rekao da je okrivljeni priznao da je izvrišio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te da su kaznu od četiri godine zatvora predložili i odbrana i Više javno tužilaštvo.

„Prema okrivljenom se izriče i mera oduzimanja predmeta izvršenja krvičnog dela, opojna droga heroin i putničko vozilo marke „mercedes“ C klase sa prikolicom. Predlog odbrane bio je neoduzimanje vozila, ali zakon kaže da se oduizimaju sva sredstva koja se koriste za izvršenje krivičnog dela“, izjavio je Drašković.

Obrazlažući presudu i obraćajući se okrivljenom, Drašković je, rekao da smatra da nije trebalo da se u godinama koje ima (69), bavi time zbog čega je uhapšen. Ovo je prvostepena presuda.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za dilovanje droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar