Policija Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nišlija Martin O. (28) izručen je iz Nemačke po međunarodnoj poternici koju je raspisao za njim Viši sud u Nišu zbog krivičnog dela obljube sa detetom, potvrđeno je za Nova.rs.

Po nalogu Višeg suda policija je za Martinom raspisala poternicu 19. novembra prošle godine jer se nije pojavljivao na suđenju a policija ga nije našla na adresi stanovanja pa nije bilo moguće njegovo dovođenje. On se branio sa slobode što je iskoristio da sa niškog aerodroma Konstantin Veliki odleti u inostranstvo. Kako saznajemo, na osnovu poternice Interpola uhapšen u Nemačkoj u februaru ove godine i nalazi se u ekstradicionom pritvoru gde čeka izručenje Srbiji.

Martinov branilac po službenoj dužnosti, advokat Goran Đorđević, potvrdio je izručenje svog klijenta za Nova.rs.

Podsećanja radi, Martin je uhapšen jula 2020. godine jer je četiri meseca imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu. Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je šesnaestogodišnji brat devojčice koji je zbrinut u istoj porodici što je dovelo do Martinovog hapšenja. On je pred organima gonjenja sve priznao ali je isticao da je sa detetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio devojčicu da stupe u seksualne odnose.

„Oni su koristili svaku priliku kada bi ostajali sami da budu intimni. Vremenom su postajali neoprezniji pa je devojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina a onda ih zatekao na delu. Pozvao je svoju baku koja živi u jednom niškom selu i rekao joj šta je video. Zaprepašćena žena je otišla u policiju i prijavila Martina koji je odmah uhapšen“, objasnili su ranije naši sagovornici bliski istrazi.

Prema informacijama Nova.rs, devojčica uopšte nije bila svesna u šta se upustila jer joj je Martin govorio da su oni momak i devojka te da će se uzeti.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar