ilustracija Foto:N1

Pedofilu iz Padinske skele Aleksandru Pavloviću (54) Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu za dve godine zatvora i pravosnažno ga osudio na devet godina zatvora, jer je 15. marta 2020. godine pokušao da obljubi dečaka koji je tada imao šest godina.

Pored toga Apelacioni sud mu je odredio da se nakon što izdrži zatvorsku kaznu u narednih 20 godina prema Pavloviću sprovedu sledeće posebne mere: obavezno javljanje nadležnom organu policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, da mu se zabrani posećivanje mesta na kojima se okupljaju maloletnici (vrtići, škole i slično), obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda kojom je bio osuđen na sedam godina zatvora i to kao povratnik jer je i ranije bio osuđivan za istovetna krivična dela, potvrđeno je Tanjugu.

Zakonski zastupnik deteta je upućen da svoj imovinsko-pravni zahtev ostvari u parnici.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, navodi se da je pravilno prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti za Pavlovića cenio njegovo delimično priznanje, korektno držanje pred sudom, kao i da je delo ostalo u pokušaju, dok je od otežavajućih okolnosti cenio raniju osuđivanost okrivljenog i to zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i činjenicu da je iskoristio poverenje roditelja deteta koje je napastvovao.

„Takođe, pravilno je prvostepeni sud prilikom donošenja odluke o krivičnoj sanckiji zaključio da su ispunjeni uslovi za primenu odredbe koja reguliše institut višestrukog povrata…

Međutim, po mišljenju Apelacionog suda osnovano se žalbom Tužioca ukazuje da je prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne okrivljenom pogrešno primenio odredbu Krivičnog zakonika koja reguliše institut višestrukog povrate te da je okrivljenom morao da izrekne kaznu zatvora u trajanju dužem od 8 godina i 6 meseci“, navodi se presudi.

Zbog toga mu je kazna povećana za dve godine.

Podsećanja radi, kako je Nova.rs pisala, Pavlović je zlostavljao dečaka (6) u svojoj sobi, koja je ranije bila garaža. Mališana je iz kandži pedofila spasla majka, koja je uletela u sobu strave i zatekla manijaka kako go leži preko njenog sina.

Prestravljena žena pozvala je policiju, a predator je žiletom sebi prerezao vene, ali se nije teško povredio. Pedofil je namamio dečaka, koji sa porodicom živeo u istom dvorištu kao i on, a kad je mališan ušao, usledio je horor. Pozvao je šestogodišnjaka kod sebe. Skinuo je njega i sebe. Terao ga je da ga oralno zadovolji, a predlagao je i obrnuto. Preplašeni dečak je počeo da viče i da se opire, što je čula njegova majka.

Majka je oko 18 sati zatekla sina s tim Aleksandrom u sobi. Njemu su pantalone i donji veš bili spušteni, ležao je preko dečaka, kome je donji veš takođe bio skinut. Pavlović je pre dve godine došao u njihov komšiluk. Radio je u jednoj firmi koja se bavi održavanjem nasipa, ali je čuvao ovce za novac.

BONUS VIDEO: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare