Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor supružnicima V.J. (35) i D.J. (39) koji se sumnjiče da su prevarili, za sada 10 građana, dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta, rođenog 2016. godine, a kako bi sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Pritvor je oboma produžen na predlog tužilaštva zbog opasnosti od bekstva, a prema V.J. i da ne bi ponovila krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Oni su uhapšeni krajem marta, i tada su na saslušanju u tužilaštvu delimično priznali izvršenje produženog krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo sumnja da su V.J. i D.J. tokom 2020. i 2021. godine, u više navrata preko različitih medija upućivali apel za novčanu pomoć, tražeći donacije za lečenje njihovog maloletnog deteta koje su im bile neophodne zbog njihove teške materijalne situacije.

„Tako su lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu 10 građana i na taj način od njih uzeli novac, kao pomoć za lečenje teško bolesnog deteta, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 200.000 dinara“, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar