Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu supružnici V. J. (35) i D. J. (39) delimično su priznali da su prevarili, za sada 10 građana, dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta, rođenog 2016. godine, a kako bi oni stekli protivpravnu imovinsku korist.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Tužilaštvo u saopštenju precizira da se sumnja da su V. J. i D. J. tokom 2020. i 2021. godine, u više navrata preko različitih medija upućivali apel za novčanu pomoć, tražeći donacije za lečenje njihovog maloletnog deteta koje su im bile neophodne zbog njihove teške materijalne situacije.

„Tako su lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu 10 građana i na taj način od njih uzeli novac, kao pomoć za lečenje teško bolesnog deteta, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 200.000 dinara“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su iznoseći svoju odbranu osumnjičeni delimično priznali izvršenje krivičnog dela – produženo krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Za V. J. pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom na to da je i ranije osuđivana.

Za D. J. predložen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da mu je pasivizirana adresa, kao i da ne bi ometao postupak uticajem na svedoke.

U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati sve oštećene, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, navodi se u saopštenju.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija je juče pozvala građane koji su prevareni na ovaj, ili sličan način, da joj se jave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare