Foto:printscreen pink.rs

Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika SBPOK-a, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao krivicu za krivično delo trgovina uticajem. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, saznaje Nova.rs.

„Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je dana 10. marta 2021.godine, nakon saslušanja osumnjičenog doneo rešenje kojim je prema G.P odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, shodno odredbi člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupka“, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Pročitajte još:

Podsetimo, Papić je juče priveden, a reč je o bliskom saradnika ministra odbrane Nebojše Stefanovića. On je široj javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“.

Prebijanje se dogodilo 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković, a saučesnik mu je bio kolega Tomislav Antonijević, šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika. Pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar