Foto: Printscreen MUP Srbije/video

Povodom akcije hapšenja osumnjičenog N. S. iz Sremskih Кralovaca, koja je sprovedena u toku 17. i 18. oktobra, u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Policijske uprave u Novom Sadu, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog N.S. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo Trgovina ljudima, kaznom zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je silom i pretnjom vrbovao, držao i eksploatisao tri ženske osobe radi prostitucije, odnosno pružanja seksualnih usluga klijentima u većem broju iznajmljenih stanovima u Novom Sadu.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičenom N.S. je bilo određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu stavlja na teret, nakon čega je javno tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od uticaja na svedoke i oštećene, kao i zbog drugih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pročitajte još:

U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

VIDEO: Hapšenje makroa – akcija MUP-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar