Foto: Google maps

Nekoliko žena podiglo je uzbunu na društvenim mrežama da crni džip kruži Karaburmom i prati devojke, dok iz vozila muškarac (ili više njih) pokušavaju da s njima povedu razgovor. Istovremeno, kruže glasine da su neke žene pokušali da nasilno uvuku u vozilo, a kako je za portal Nova.rs rečeno u MUP, policija je obavila razgovor s osobom koja je ovu informaciju prva podelila na mrežama i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo.

Crni džip koji je očigledno videlo više osoba navodno se sporo kreće iznad okretnice autobuskih linija 16, 23 i 25, između vrtića i crkve.

Pročitajte još:

Devojka (23), koja je iz straha želela da ostane anonimna, za naš portal ispričala je kako je videla ovaj džip i kako su joj muškarci iz vozila dobacivali.

„Dok sam se vraćala s fakulteta primetila sam da neki crni džip ide tik uz mene, pomislila sam da je možda neko skretanje tu, ali nije. Naravno, uplašila sam se i samo nastavila brzo da hodam, momci iz automobila (pretpostavljam da ih je više) počinju s nekom klasičnom spikom: ‘E, kako do ovde, gde je ovo’. Međutim, ja sam ih ignorisala, iako su sve vreme išli iza mene lagano vozeći. U jednom trenutku su čak zaustavili auto, ali sam ubrzala ka obližnjem marketu i videla da mi u susret ide neki čovek, pa mi je laknulo. Onda su naglo dali gas i otišli“, ispričala nam je uplašena devojka.

Na Fejsbuk grupi se pojavilo upozorenje o istom džipu, koje je devojka videla nakon svog zastrašujećeg iskustva. Ispričala nam je da je vrisnula kad je ovo pročitala.

Foto: Facebook

„Mogu otvoreno da kazem da razlog iz kog pišem anonimno je strah. Smatram da jako malo obraćamo pažnju na ovakve stvari, kroz komentare ma ‘neće meni, možda lažu, ko zna ko je to napisao, ih kad se to desilo’, itd. E pa, meni se desilo, a priznajem da sam jedna od ‘ma neće to meni'“, kaže ona.

Pročitajte još:

„Ovo moje iskustvo je sreća, ali nekome neće biti, pa osim što se u ovom Beogradu uglavnom rešavaju nebitne stvari, kao kocke na trgu. Mislim da postoje i neke ozbiljne na koje ne znam ko čeka da rešava – ili su to ipak tatini sinovi, pa su beli medvedi“, zaključuje devojka.

Još jedan mladić, S. J. (19) ispričao je za Nova.rs kako je video isti crni džip.

„Izašao sam sinoć oko 23h do kioska na novoj okretnici i video manji crni džip. Vozio ga je čovek srednjih godina. Išao je jako polako, kao da krstari, prošao je ka jednom dugačkom zavučenom parkingu, obišao ga, vratio se na ulicu, otišao je pored stanice, a onda se opet okrenuo i skrenuo u drugu ulicu koja vodi ka crkvi. Stajao sam na raskrsnici i baš mi je bilo čudno što tako polako vozi“, ispričao nam je.

Iz policije su nam saopštili kako su obavili razgovor sa devojkom koja je informaciju podelila na društvenim mrežama, ali da za sada nemaju prijava.

„Policiji nije prijavljen nijedan ovakav slučaj. Nakon što se informacija pojavila na društvenim mrežama pripadnici policije su obavili razgovor sa osobom koja je tu informaciju prva objavila, a ona je tom prilikom izjavila da je poruku dobila u privatnoj prepisci preko Instagrama i da nema nikakva neposredna saznanja o navodnom događaju. Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu je i obavljen razgovor sa osobom koja je to prva objavila na društvenim mrežama, a o svemu će tužilaštvu biti dostavljen izveštaj na dalju nadležnost“, rekli su za Nova.rs.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare