Dragoljub Simonović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim okrivljenima, koji su optuženima za paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića decembra 2018., održano je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem veštaka koji je radio procenu štete.

Na današnjem pretresu saslušan je sudski veštak komisione struke Aleksandar Dupalo, koji je radio procenu štete koja je pričinjena u požaru, a odbrana je u više navrata osporavala pomenuto veštačenje. S obzirom da, kako tvrdi odbrana, nema poklapanja između brojki u pomenutom veštačenju, advokat odbrane Viktor Gostiljac zatražio je izuzeće veštaka.

Inače, prethodni pretres obeležilo je to što je odbrana zatražila izuzeće tužioca , nakon što je odbio  zahtev odbrane za izuzeće njegovog zamenika Predraga Milovanovića. Ovo je zatraženo jer je bivši advokat jednog od optuženih, Vladimira Mihailovića, istakao da mu je njegovom tadašnjem branjeniku tužilac obećao manju kaznu u zamenu za priznanje krivice.
Ipak, ovi zahtevi su odbijeni.

milan jovanović
Milan Jovanović, Foto: N1

Podsetimo, u ovom postupku sudi se bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, policajcima iz Grocke Vladimiru Mihailoviću, Igoru Novakoviću i Aleksandru Marinkoviću i postupak je počeo 9. aprila prošle godine. Simonović, koji je optužen da je naručio paljenje kuće novinara, negirao je krivicu za ovo delo. Na suđenjima Mihailović i Novaković su promenili svoje iskaze date u policiji jer su, kako su naveli, “izrečeni pod prisilom Uprave kriminalističke policije”. Mihailović je kazao da je izmislio priznanje da mu je Simonović obećao 1.500 evra da zaplaši novinara, a Novaković je kazao da Simonovića ne poznaje. Za Marinkovićem, koji se sumnjiči da je direktan izvršilac paljenja 12. decembra 2018. godine, raspisana je poternica. Inače, za njim je pre samo nekoliko dana raspisana i međunarodna poternica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar