Dragoljub Simonović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim okrivljenima, koji su optuženiml za paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića, održano je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, a na današnjem pretresu, odbrana je zatražila izuzeće sudije.

Odbrana prvooptuženog Simonovića tvrdi da je sudija u ovom postupku pristrasan, te je zbog toga zahtevala njegovo izuzeće.

Suđenje je potom prekinuto, a odluku o izuzeću trebalo bi da donese predsednik Drugog osnovnog suda. Nastavak je zakazan za 12 sati.

Inače, novinar Jovanović je dosad i više navrata isticao da su ovo pokušaji odbrane da Simonović ne odgovora za ono što je učinio, te da je krajnji cilj da suđenje počne iznova, s obzirom da bi postupajući sudija u ovom postupku trebalo da kroz nekoliko meseci ode u penziju.

Podsetimo, u ovom postupku sudi se bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, policajcima iz Grocke Vladimiru Mihailoviću, Igoru Novakoviću i Aleksandru Marinkoviću i postupak je počeo 9. aprila prošle godine.

milan jovanović
Milan Jovanović Foto: N1

Simonović, koji je optužen da je naručio paljenje kuće novinara, negirao je krivicu za ovo delo. Na suđenjima Mihailović i Novaković su promenili svoje iskaze date u policiji jer su, kako su naveli, “izrečeni pod prisilom Uprave kriminalističke policije”. Mihailović je kazao da je izmislio priznanje da mu je Simonović obećao 1.500 evra da zaplaši novinara, a Novaković je kazao da Simonovića ne poznaje. Za Marinkovićem, koji se sumnjiči da je direktan izvršilac paljenja 12. decembra 2018. godine, raspisana je poternica. Inače, za njim je pre samo nekoliko dana raspisana i međunarodna poternica. Sa druge strane, još jedna okrivljena, pevačica Bojana Cvetković Šijački, priznala je tužilaštvu da je dovezla Marinkovića do mesta napada i sklopila sporazum o priznanju krivičnog dela. Ona je osuđena na šest meseci kućnog pritvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar