Policajci i Goran Kovačević Goranac Foto:MUP Srbije/Youtube

Policijski službenici Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), zatim službenik PU Beograd M. K. (37), ali i policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (45) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Dvojica uhapšeni su pripadnici Žandarmerije u Novom Sadu, a ispituje se da li je u ceo slučaj uhapšen i komandat čete u tom gradu.

R. L. se sumnjiči da je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Zandarmeria ispred specijalnog suda Foto: Filip Kraincanic
Zandarmeria ispred specijalnog suda Foto: Filip Kraincanic

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone. R. L. se sumnjilu da je sarađivao s novosadskim kriminalcem Goranom Kovačevićem Gorancem, koji je odranije poznat po krivičnim delima.

Foto:printscreen/Youtube

Navodno, uhapšeni žandarm ga je čuvao. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, osumnjičeni su duže vreme vršili krivična dela, a ispituje se da je u svemu učestvovao i komandant čete.

Pročitajte još:

Prema dosadašnjim informacijama, osumnjičeni policajci odavali su tajne informacije upravo Kovačeviću, koji godinama unazad slovi za strah i trepet u Novom Sadu.

Iza sebe ima poduži dosije, dovodio se u vezu s trgovinom narkoticima, a pre nekoliko godina učestvovao je u prebijanju i otmici mladića.

Ispituje se da li su još neke osobe umešane u ceo slučaj.

VIDEO: Uhapšena kriminalna grupa za trgovinu ljudima- terali Šapčane da prose u Italiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar