Goran Gogić FOTO: Printscreen Youtube/MrARENABoxing

Američko Ministarstvo pravde optužilo je u ponedeljak bivšeg boksera teške kategorije iz Crne Gore za trgovinu 22 tone kokaina u vrednosti od preko milijardu dolara, od čega je većina bila deo jedne od najvećih zaplena kokaina u američkoj istoriji.

Naime, radi se o crnogorskom bokseru Goranu Gogiću (42).

On je rođen u Pljevljama, ali je godinama igrao za Nemačku.

Tokom karijere duge 11 godina, zabeležio je 21 pobedu, četiri poraza i dva remija.

Karijeru je završio 2012. godine i od tada do danas živeo je povučeno, pa se o njegovom životu nakon bokserske karijere malo zna.

Gogić je juče uhapšen na aerodromu u Majamiju, kada je pokušao da otputuje za Cirih.

Gogić je navodno koordinisao sa izvorima kokaina u Kolumbiji, članovima posade koji su prevozili tone kokaina na komercijalnim teretnim brodovima na otvorenom moru i mrežom lučkih radnika koji su prevozili i iskrcavali kokain u Evropi preko Sjedinjenih Država.

„Gogić je, kako se navodi, veliki trgovac drogom koji je, zajedno sa svojim kriminalnim saradnicima, odgovoran za nadgledanje dalekosežnog transporta narkotika u kontejnerskim brodovima, kao i za veleprodaju kokaina širom Evrope. hapšenje šalje poruku trgovcima narkoticima širom sveta da nisu slobodni da nekažnjeno otimaju međunarodnu pomorsku trgovinu“, rekao je specijalni agent Ivan Arvelo.

Ukoliko Gogić bude osuđen preti mu doživotna kazna zatvora.

Najmanje osam članova posade Gajana izjasnilo se krivim za optužbe.

***

BONUS VIDEO: Brat Dritan ponovo šokirao Crnu Goru: Upro prstom direktno u odgovorne za šverc duvana i kokaina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare