Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Dragan Milovanović Crni, demonstrant koji je zaustavio bager sa naprednjacima i time spasio građane na protestu u Šapcu, ubrzo nakon toga je uhapšen. On je trenutno u pritvoru u Bogosavcu, mesnoj zajednici na teritoriji opštine Šabac i čeka se odluka suda da li će se braniti sa slobode ili ostati u pritvoru.

U subotu se ubrzo pojavio snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Pročitajte još:

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu i time spasao građane od potencijalnih povreda.

Ovo je Dragan Milovanović Crni, čovek koji je štitio građane i zbog toga je uhapšen, dok su pravi batinaši na slobodi i čekaju sledeću priliku da napadnu nevine građane.

Kako je ranije otkrio naš portal, bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bora Konj (@borakonj)

Podsetimo,  u subotu je u većem broju gradova Srbije organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

BONUS VIDEO: Incidenti u Šapcu – Zelenović na bageru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare