Foto: Shutterstock

Na samo 50 kilometara od Beograda na obroncima Deliblatske peščare smešteno je selo Deliblato. Iako prebogato prirodnim lepotama i resursima, ovo selo uglavnom se godinama nalazi na stupcima hronike zbog mahom istog zlodela – silovanja. Iako je ovo delo po svojoj težini monstruozno, slučajevi iz ovog sela uglavnom su pokazali da mogu biti još monstruozniji.

Prethodnih dana je Osnovni sud u Smederevu završio postupak protiv žene S.V. (38), koja je u periodu od leta 2021. godine, pa do februara 2022. godine izvršila krivična dela posredovanje u vršenju prostitucije i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, odnosno svoje ćerke S. V. (13).

Slučaj silovanja maloletne devojčice S. V. (13) od strane svog komšije Nebojša M. (61), kao i maloletnika N. К. (17), zgrozio je čitavu Srbiju, ali još više zbog činjenica da je njena majka znala šta se događa i da je ćerku čak i podvodila.

Foto: Shutterstock

„Njoj se stavlja na teret da je za svoju maloletnu ćerku rođenu 2008. godine tokom prošle godine ugovarala i zakazivala susrete sa punoletnim licem i ohrabrivala je da sa njim ima seksualne odnose za koje je joj to lice davalo novčanu nadoknadu, a S.V. je uzimala je od maloletne oštećene deo novca koji je dobijala pružajući seksualne usluge“, navodi se u saopštenju suda.

Inače, Nebojša M. i porodica devojčice su bili u prijateljskim odnosima, ispričale su ranije komšije koje su je često viđale kod njega. Kako su ranije ispričali, pomislili su da devojčica dolazi kako bi pomagala u kućnim poslovima, međutim ispostavilo se da se iza svega krije horor. Za jezivi slučaj saznalo se kada je sestra maloletnice u Nebojšinom telefonu videla eksplicitne fotografije i snimke rođene sestre i komšije.

Foto: Printscreen MUP Srbija/video/Ilustracija

U avgustu prošle godine, pripadnici policije uhapsili su R. S. (25) iz Kovina zbog sumnje da je počinio obljubu nad učenicom šestog razreda (12) iz sela Deliblato.

Osumnjičeni je imao seksualne odnose sa 12-ogodišnjakinjom u više navrata, i to kada je devojčica dolazila kod njega u kuću. Slučaj je otkriven nakon što je tamošnji Centar za socijalni rad alarmirao policiju.

Monstrum silovao sina

U opsežnoj policijskoj akciji koja je sprovedena u maju 2018. godine, u kojoj je širom Srbije uhapšena 41 osoba zbog obljube dece, nasilja u porodici i zlostavljanja maloletnika, nalazi se i A.G. (56) upravo iz Deliblata.

On je uhapšen zbog sumnje da je četiri godine silovao rođenog sina (17), te da ga je terao da ga gleda dok upražnjava seks sa svojim psima.

Foto: Jurgita Vaicikeviciene / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvor iz istrage tada je ispričao da se za jezivo zlostavljanje saznalo nedavno i sasvim slučajno, jer je dečak u školi bio žrtva vršnjačkog nasilja. Dok su policajci sa njim razgovarali o tom nasilju u školi, dečak je, na opšte iznanađenje, počeo da priča o užasnoj torturi koju je trpeo od oca.

Dečak je ispričao da ga je otac prvi put silovao kad je bio sedmi razred, a onda je to više puta ponovio.

Nesrećni tinejdžer od rođenja živi samo sa majkom, a otac je povremeno insistirao da ga sin posećuje.

„Moj otac je veoma opasan čovek i niko ne može da pretpostavi šta je sve radio u mladosti dok je bio u „zemunskom klanu“, preplašeno je rekao mladić, koga je gnusnim lažima i izmišljotinama otac držao u strahu.

Silovanje ilustracija Foto:Shutterstock

Silovao maloletnu sestru, baka je spasila

Stevan Ćirić (24) iz Deliblata pravosnažno je osuđen 2016. godine na 11 godina zatvora zbog više silovanja maloletne rođene sestre (14) sa kojom je živeo u istoj kući.

Mediji su nakon hapšenja Ćirića u novembru 2015. godine pisali da je više puta napadao sestru koja zbog straha nije smela da govori o tome, sve dok njihova baba sa kojom su živeli, nije čula njeno opiranje.

Odležao kaznu, pa napastvovao staricu

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio 2016. godine, na 10 godina zatvora, Miodraga Đordevića iz Bavaništa kod Kovina zbog silovanja 81-godišnje starice iz istog sela u avgustu 2015. godine.

Foto: Zoran Lončarević

Nakon hapšenja Đorđevića, u februaru 2016. godine, mediji su takođe pisali da je on već odležao 10 godina zatvora zbog dva silovanja u Bavaništu, kada su mu žrtve bile takođe starice.

Pročitajte još:

Meštani Deliblata naveli su za Nova.rs da skoro svake godine neko bude uhapšen zbog sličnih, odnosno istih zlodela.

„Ne znam kakva ruža vetrova ovde duva, ali naše selo je ionako malo, oko tri hiljade stanovnika, a ovakve bruke nas još više razaraju. Prosto, kao da se više ne poznajemo iako su to mahom osobe sa kojima ste odrasli i ceo život proveli zajedno, sutra možete da ostanete zatečeni vešću“, rekao je jedan stariji meštanin.

BONUS VIDEO: Konjički klub MBM u Lipovačkoj šumi, čiji je učitelj priveden zbog silovanja