Ilustracija Foto:Nova.rs

U saobraćajnim nezgodama ove godine, zaključno sa 27. decembrom, stradala je 481 osoba, što je najmanji broj stradalih na putevima od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja, rečeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa načelnikom i rukovodiocima Uprave saobraćajne policije, saopštio je danas MUP.

Kako je istaknuto, na sastanku je navedeno da je broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu smanjen za 12,79 odsto, a policija je otkrila i sankcionisala 900.000 saobraćajnih prekršaja.

Vulin je apelovao na građane da tokom novogodišnje noći poštuju epidemiološke mere i poručio da će policija raditi pojačanim intenzitetom i da će svi oni koji se budu oglušili o propisane mere biti sankcionisani.

„Zdravlje ljudi  je na prvom mestu. Budimo odgovorni i savesni. Novu godinu dočekajte u svojim kućama sa svojim porodicama“, istakao je Vulin i poručio građanima da tokom novogodišnjih i božićnih praznika poštuju saobraćajne propise, da ne voze pod dejstvom alkohola, ali i da ne koriste pirotehnička sredstva.

Nakon sastanka sa načelnicima i rukovodiocima Uprave saobraćajne policije, Vulin je prisustvovao prezentaciji vozila i opreme koju koristi saobraćajna policija i na terenu se uverio u efikasnost rada presretača u otkrivanju saobraćajnih prekršaja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar