„Ovaj je stvarno kreten”, reči su kojima se vrhovna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac obratila nepodobnom kolegi Predragu Milovanoviću na današnjoj sednici Vrhovnog saveta tužilaštva (VST) nakon što je pokušala da preuzme vođenje sednice tog tela i predsednika Branka Stamenkovića natera da ignoriše prigovore dvojice nepododobnih tužilaca i članova Saveta.

Da je premijerka Ana Brnabić svojim šamaranjem skupštinskog mikrofona i odsečnim „govna*i“ postavila nove standarde plenarne rasprave, potvrdila je danas vrhovna tužiteljka Zagorka Dolovac, koja još jednom nije uspela da iskontroliše svu netrpeljivost koju gaji prema neposlušnom i nepodobnom tužiocu Predragu Milovanoviću.

Pročitajte još:

Iako je dosad svoja osećanja manifestovala mahom prevtrtanjem očima ili okretanjem leđa u trenutku dok Milovanović govori, Zagorka Dolovac danas je otišla korak dalje. Očigledno iziritirana činjenicom što više nije u mogućnosti da vodi sednicu onako kako ona hoće, u trenutku kada ju je Milovanović na to još jednom podsetio, uputila mu je direktnu uvredu.

Ni čaša koju je u tom trenutku prinosila ustima nije uspela da utiša ono što je izgovorila, već je sve jasno zabeleženo na video-snimku ove poslednje sednice VST. Vređanju tužioca Milovanovića je prethodila zamerka drugog neposlušnog i nepodobnog člana saveta tužioca Borisa Pavlovića, koji je izneo zamerke na vođenje zapisnika sa prethodne sednice.

„Molim vas, mi smo usvojili zapisnik, predsendiče ajde, nemojte molim vas sad toliko širiti priču. Dali ste reč svima da se jave povodom zapisnika, nisu se javili, molim vas, pa nemamo vremena“, doviknula je Dolovac predsedniku VST Branku Stamenkoviću koji je pokušavao da sasluša prigovor Pavlovića na sadržaj zapisnika.

„A gde žurite?“, upitao je Milovanović Dolovčevu, nakon čega je u potpunosti izgubila kontrolu.

„Šta Vas briga gde ja žurim?“ drsko je upitala Dolovac, ali joj ni Milovanović nije ostao dužan.

„Je l‘ Vi ovde vodite sednicu? I ja imam obaveze.“

„Nemate! Osim članstva u VST vi nemate nikakve obaveze“

„Naravno da imam“.

„ Molim vas, predsedniče, da poštujete i naše vreme“, kazala je Dolovac nakon čega je posegnula za flašom vode i izgovorila „Ovaj je stvarno kreten!“.

Sudeći po onome što je usledilo na snimku, Milovanović očigledno nije čuo kako je Dolovac nazvala, što bi se moglo nazvati direktnim disciplinskim prekšajem vrhovne tužiteljke.