Maša Prenković Foto:N1; MUP Srbije; E-Stock.us/Emil Čonkić

Tog 13. marta 2015. godine, oko 12 časova, dvogodišnja Maša Plenković oteta je iz ruku svoje majke Mirjane Paunović Prenković, u Ulici Braće Jerković na Voždovcu. Dva sata kasnije, za vreme kojih se cela Srbija podigla na noge, devojčica je vraćena svojim roditeljima, dok su njeni otmičari, francuski državljani, uhapšeni.

Pročitajte još:

Otmica male Maše i dan danas izaziva veliku pažnju javnosti, a ceo slučaj pratile su brojne kontroverze, koje su do danas ostale u izvesnoj dozi nejasne.

Što zbog beskrupuloznog načina na koji su kidnaperi tog 13. marta iz ruku majke oteli dete, tako i zbog suđenja u ovom slučaju.

Tokom suđenja, koje je srpska javnost pomno pratila, otmičari su izneli poprično šokantne tvrdnje o „pozajmljivanju deteta“.

Hapšenje otmičara
Foto: E-Stock.us/Emil Čonkić

Tako je prvookrivljeni Francuz Sebastijan Branšu, na samom kraju ovog postupka, izneo šokantne tvrdnje, rekavši da je imao “dogovor sa Mašinom porodicom oko pozajmljivanja deteta, u cilju dokazivanja određenih činjenica u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka pred sudom u Francuskoj.

Hapšenje otmičara
Foto: E-Stock.us/Emil Čonkić

Branšu je tvrdio da su otetu devojčicu hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug optužene Ulije Kristel nije biološki otac deteta i tako mu oduzeli pravo na starateljstvo. Ipak, za razliku od njega, njegova supruga Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Ulije Kristel tvrdile su da ne znaju ništa o otmici i celu krivicu su prebacili na Sebastijana.

Otmičarima 26 godina robije

Troje Francuskih državljana su zbog otmice Maše pravosnažno osuđeni na ukupno 26 godina zatvora. Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet godina, dok je njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Otmičar Sebastijan Baršu
Foto: N1

Sebastijan Branšu označen je kao organizator ove tročlane kriminalne grupe, a troje Francuskih državljana su sredinom januara ove godine prebačeni u zatvor u Francuskoj, na izdržavanje zatvorske kazne.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar