David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock FotoDax

David Knežević (36) koji je uhapšen u Majamiju zbog nestanka njegove bivše supruge Ane Knežević Henao, u danu kada je kupio sprej kojim je prešarao sigurnosnu kameru zgrade u kojoj je živeo, kupio je i lepljivu traku. Policija sumnje da je tom trakom oblepio ulazna vrata na zgradi, kako bi sprečio da bilo ko u nju uđe. Sat vremena kasnije izašao je iz ulaza noseći u ruci kofer.

David Knežević je u ovom trenutku osumnjičen da je umešan u nestanak njegove bivše supruge Ane Knežević Henao, a policija je do sada uspela da rekonstruiše šta je Knežević radio u danima njenog nestanka, uprkos tome što je putem svog advokata ranije javno tvrdio da je sve vreme bio u Srbiji i da nema veze sa tim što se njoj dogodilo.

Prikupljajući sitne fragmente tokom istrage uspeli su da stvore sliku onoga što je prethodilo i usledilo nestanku Ane Knežević.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

Ana se u Španiju doselila nakon burnog razvoda sa suprugom Davidom Kneževićem, a u središtu njihove rastave bio je problem oko rasporedele pozamašne imovine, teške više miliona dolara. Knežević je takođe otišao u Španiju, ali krišom, automobilom koji je iznajmio u Beogradu. Kako se navodi u optužbama protiv njega, zatamnio je stakla na automobilu, postavio registarske oznake ukradene u Španiji i otišao u prodavnicu gde je kupio sprejeve i lepljive trake.

Policija je utvrdila da je sprejem poprskao sigurnosnu kameru na ulasku u zgradu, a da je lepljivu traku iskoristio da bi njome oblepio ulazna vrata, kako bi osigurao da u objakat niko neće ući. Kamera koja je postavljena pored lifta, na koju Knežević očigledno nije računao, usnimila ga je kako sat vremena kasnije izlazi sa koferom u rukama.

Potom je sa svog telefona zatražio od Kolumbijke koju je u oktobru upoznao preko jednog sajta za upoznavanje, da mu na „savršeni kolumbijski“ prevede poruke koje mu navodno trebaju za jednog prijatelja iz Srbije koji piše scenario sa kolumbijskim likom. Reč je o porukama za koje su Anini prijatelji kasnije ispričali da su bili prvi indikator da se Ani nešto dogodilo. U njima ih navodno obaveštava da je na ulici upoznala muškarca iz Madrida i da će narednih nekoliko dana provesti u njegovoj vikendici u okolini tog grada.

Osim što je takvo ponašanje neuobičajeno za Anu, njeni prijatelji su primetili i da su poruke napisane na lošem španskom, što nije bilo karakteristično za Anu.U međuvremenu se neimenovana Kolumbijka javila policiji jer je na Guglu pronašla vesti o Kneževićevoj nestaloj ženi.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Poziv osiguravajućoj kući

Uz to, policija je utvrdila i da je David Knežević 4. marta naterao jednu zaposlenu da pozove osiguravajuću kuću, predstavi se kao Ana Knežević i otkaže tri polise osiguranja koje su bile vezane za njihov biznis. Tokom poziva, u poznadini su se čula deca, a imajući u vidu da Ana i David nisu roditelji, odmah je probudilo sumnju.

Analizom broja sa kog je stigao poziv utvrđeno je da je reč o broju koji pripada Kneževićevoj kompaniji.

„Zaposlena je rekla Kneževiću da se ne oseća prijatno da se predstavlja kao žena za kojom je ptraga u toku, a on joj je odgovorio da je je neozbiljna i da to mora da učini kako bi zaposlenima bile isplaćene plate“, navodi se u sudskim dokumentima. Potom joj je Knežević rekao da ne može on da pozove zato što ima muški glas.

Milioni u središtu razvoda

Iz onoga što se moglo zaključiti iz izjava članova porodice Ane Henao Knežević, ali i onoga što su ispričali njeni prijatelji, bračni par je tokom razvoda imao nesuglasice oko podele imovine. Inače su vlasnici tri kuće na Floridi, a zajedno su vodili firmu koja se bavi održavanjem računarskih mreža. Imovina je procenjena na više od 15 miliona dolara.

Bonus video: Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić i dalje u toku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare