Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policija u Mrkonjić Gradu pronašla je u nedelju uveče beživotna tela majke i novorođenčeta u jednom stanu. Obdukcijom tela Z. Č. (26) utvrđeno je da je ona umrla usled teškog porođajnog krvarenja, a njena bebe od neadekvatnog zbrinjavanja nakon poroda.

Na njihovim telima nisu pronađeni tragovi nasilja, a beba je rođena sa urednom težinom i dužinom, a podlegla je zato što nije zbrinuta na adekvatan način, između ostalog, pupčanik joj je bio samo otkinut, ali ne i podvezan.

Ova nesrećna devojka je iz Petrovca, ali da je u zadnje vreme živela u Mrkonjić Gradu, gde je radila kao konobarica. Kako nije otvarala vrata i nije se javljala na telefon vlasniku kuće, on je pozvao policiju koja je našla tela majke i bebe u stanu. Policijskim službenicima Policijske stanice Mrkonjić Grad prekjuče oko 21.20 prijavljeno je da Z. Č, koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne otvara ulazna vrata i ne javlja se na mobilni telefon.

Na lice mesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad koji su zajedno sa vlasnikom stana ušli u stan i zatekli beživotna tela Z. Č. i novorođenčeta.