Foto: Facebook

Nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Nišu, istraga za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić proširena je sa prvog uhapšenog, penzonisanog vatrogasca Gorana i na njegove sinove Milana i Stefana Džonića. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Prvo je uhapšen Goran Džonić (59) penzonisani vatrogasac, ali njegovi sinovi Stefan i Milan, koji su saslušavani u toku istrage, u početku nisu dovedeni u vezu sa stravičnim zločinom koji se dogodio 26. septembra na putu od sela Moravac do Aleksinca. Tada su ubijeni Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25).

Rodbina je prijavila nestanak pošto se niko od Đokića nije javljao na telefon i posle 6 dana, usledilo je stravično otrkiće. Prvo je 2. oktobra pronađen spaljen automobil „pasat“ kojim su se vozili kobne noći, kada su se iz Moravca vraćali sa ručka kod Goranove majke. Nedugo zatim, u plitkoj jami, pokrivena šibljem, pored seoske deponije u ataru sela Moravac, pronađena su i tri leša, ugljenisana do neprepoznatljivosti.

Pročitajte još:

Žrtve su identifikovane pomoću nakita koji je pronađen, a DNK analiza je samo potvrdila najcrnje slutnje, da su to ostaci Gorana,, Gordane i Lidije Đokić. Pretpostavljalo se da je motiv masakra koristoljublje, jer je Goran bio vlasnik menjačnice u Aleksincu, a preprodajom deviza se bavio više decenija. Takođe se pričalo da je davao i novac na kamatu, a sa sobom je uvek nosio veću sumu evra koja je bila skrivena u sefovima u automobilu.

Foto: Facebook/Milan Dzonic

Počinioci nisu ostavili mnogo tragova za sobom, a pretpostavka je bila da je u razbojništvu učestvovao i neko ko dobro poznaje okolinu, jer je tačno znao gde da ostavi tela a gde automobil da bi bili što kasnije pronađeni.

I kada se mislilo da je policija u ćorsokaku, usledio je proboj u istrazi i hapšenje Gorana Džonića. On je bio penzoni vatrogasac, rođak i komšija pokojnih Đokića, upoznat sa policijskim procedurama, ali i sa terenom. Njega su prvo teretili svedoci, jedan je rekao da mu je neposredno po zločinu vratio veću sumu novca, drugi da mu je Džonić tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, što je on i uradio.

Njegov sin Milan Džonić je krenuo očevim stopama i on je vatrogasac. Policija ga je više puta privodila, ali je navodno prošao sva ispitivanja, uključujući i poligrafsko.

Foto: Facebook/Stefan Dzonic

Stefan Džonić je pripadnik Vojske Srbije, a navodno je u vreme ubistva bio na terenu. Navodno je u toku ispitivanja Goran u jednom trenutku odao sinove i izjavio da su i oni učestvovali u ovom zločinu, ali je kasnije taj iskaz promenio. Na saslšanju u tužilaštvu branio se ćutanjem.

U okviru istrage privedeno je više desetina osoba, a policija je pronašla i veću sumu novca, navodno 43.000 evra na imanju jednog od Džonića, za koje se pretpostavlja da je plen iz pljačke.

 

BONUS VIDEO: Sahrana porodice Đokić

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare