Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović
Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/E-Stock/Dušan Milenković

Ministar odbrane Nebojša Stefanović se javnosti obratio snimkom, u kome je izneo niz optužbi na račun bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, ali i njenog advokata, svog stranačkog kolege Vladimira Đukanovića i vlasnika tabloida "Objektiv" Aleksandra Papića.

Stefanović je izjavio da je bivša državna sekretarka iznela laži laži pokušavajući da „dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili je postavili u državnom sistemu“.

Stefanović je rekao da nikada nije imao veze sa kriminalcima, niti komunikaciju sa njima putem Sky telefona i aplikacije. On je tražio da državni organi, za koje tvrdi da imaju sve podatke o korišćenju Sky telefona, otkriju ko je sve na taj način komunicirao i koje poruke su razmenjivane.

Pročitajte još:

„Ko se krije iza kodnog imena „šerif“? Ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin u slučaju Belivuk? Kaže da je čovek koji je bio na vezi izvesni Papić, visokih zalistaka i sa naočarima. Može biti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. išao u bunker kod Velje Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega… Postoji osnovana sumnja da je to suvlasnik portala Objektiv, Aleksandar Papić i važno je da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva i samog Papića sa klanom Belivuka“, rekao je Stefanović.

On je kazao da je Papić preko firme „Tim sistem“ isplaćivao „mesečnu apanažu“ Vladimiru Đukanoviću u vrednosti od 240 hiljada dinara. Dodao je da Đukanović može reći da je taj novac zaradio kao advokat, ali da je indikativno da je snimao emisiju u lokalu koji Papić iznajmljuje, tvrdi bivši ministar policija a sadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović u svom video obraćanju.

Stefanović je potom istakao i da je Đukanović advokat tek tri ili četiri godine, ali da vrši ogroman pritisak na državne institucije i sudstvo.

„Njegov pritisak je značajno veći jer ima uticaj na izbor sudija, uvek emituje tu vrstu poruke da je neko ko dolazi u ime vladajuće stranke i da je to stav vladajuće stranke i tako vrši pritisak na sudstvo“, rekao je Stefanović i dodao:

„Ako vam treba advokat, ako ne uzmete Đukanovića vaša sudbina je neizvesna, a ako uzmete njega onda je vaša sudbina izvesna, vi ste slobodni. Možete da dobijete presudu kakva vam odgovora. To je ono što želi da vi verujete, to nema veze sa istinom“.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović dolazi u Specijalni sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare