Foto: Nemanja Jovanović

U porodičnoj kući u selu Bresje kod Jagodine juče su nađena tela Svetislava Milenkovića (69), zvanog Tisa, i njegove nevenčane supruge Snežane Plašintović (54), a prema prvim podacima iz istrage, usmrtila ih je treća osoba. Šta se zaista zbilo u domu Milenkovića i Plaštinovićeve, i ko ih je ubio biće utvrđeno tokom nastavka istrage.

Ono što je za sada poznato jeste da se juče pre podne Snežana, zvana Nena, nije pojavila na poslu u firmi “Juhor”, što je zabrinulo njene kolege. Nije odgovarala na telefonske pozive, pa je jedna koleginica otišla do njenog doma. Naišla je na zaključana vrata i pozvala policiju.

Patrola je ubrzo došla i u kupatilu našla Svetislavljevo telo, a Snežanino u sobi. Na njenim leđima bila je vidljiva ubodna rana, naneta najverovatnije nožem.

Međutim, istraga je pokazala da je Svetislav takođe ubijen iz vatrenog oružja; ubica mu je pucao iznad uha, a u kući nije pronađena nijedna čaura.

Foto: Nemanja Jovanović

Komšije kažu da su se Snežana i Svetislav lepo slagali.

„Verujemo da ih je neko ubio. Tisa se hvalio da je dobio neke pare, odštetu od države zbog neosnovanog pritvora, navodno 60.000 evra. Da li je dobio taj novac, ne znamo, jer Tisa je nekada voleo da malo preuveliča stvari. Sumnjamo da su te pare namamile zločinca i da su ubijeni zbog tih silnih evra“, rekle su za Blic komšije.

Oni su Tisu i Nenu poslednji put videle u subotu, kada su, na Zadušnice, izašli na groblje i ponašali su se sasvim normalno.

Dan kasnije rođaci su u Ćupriji videli Snežane Plašintović samu.

– Bila je jedinica. Brinula je o roditeljima. Došla je kod njih, gde je familija klala svinje. Bila je super raspoložena, donela je hranu, svi su ručali. Posle je prionula na posao, stavljala je meso u zamrzivač i odvajala za sušenje. Oko 18 sati odvezla se kući, nakon što je sve pospremila u domu oca i majke. Rekla je da će u ponedeljak posle posla doći po meso i odneti ga na sušenje, kod druga – ispričali su za „Blic“ neutešni Snežanini rođaci.

– Nisu imali decu. Svetislav iz prvog braka ima sina u inostranstvu. Kada se razveo, upoznao je Snežanu i zavoleli su se. Među njima nije bilo nesuglasica, bili su jedno uz drugo u najtežim životnim trenucima… Ne znamo kako će Snežanin otac Stanoje i majka ovo preživeti – naveli su Snežanini rođaci.

Foto: Nemanja Jovanović

A ti momenti u njihovoj vezi verovatno su bili 2011, kada je Svetislav osumnjičen za pedofiliju, uhapšen i u pritvoru je proveo sedam meseci. Oslobođen je optužbi i odlučio je da zbog neosnovanog pritvora tuži državu Srbiju, pisao je jagodinski portal „Infocentrala“.

– Sin je hteo da me se odrekne.

Novine su pisale kako sam silovao maloletnice. Supruga je ostala uz mene, nije verovala u sve to, poznaje me – ispričao je Milenković pre pet godina za ovaj portal.

 

Napravili etno-selo

Svojevremeno je jagodinski portal Infocentrala objavio i reportažu o Svetislavu i Snežani, o tome kako su napravili svoj raj na zemlji – etno-oazu. Tisa je tada pohvalio svoje umeće, uz opasku „lako je Neni kada ima muža kao što je on, jer on ume da napravi sve što njoj padne na pamet, od fontane do kuće“, ali je pohvalio i njeno umeće da je majstor za uređenje, ali i za gibanicu.