Foto:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/privatna arhiva

Ministarsko vozilo marke “audi”, pod rotacijom, učestovalo je u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju ujutru dogodila na magistralnom putu Užice-Zlatibor u naseljenom mestu Bela Zemlja. Prema zasad nepotvrđenih saznanjima našeg lista, reč je o vozilu iz pratnje ministra policije Aleksandra Vulina, koje se, usled neprilagođene brzine, zakucalo u “fijat” kojim je upravljao mladić L. S. (20) i koji je, pukom srećom, prošao sa lakim povredama.

L. S., koji je upravljao “fijatom”, uspeo je da pobegne iz svoje trake koliko je mogao, kada je video vozilo koje mu munjevitom brzinom ide u susret, ali nije uspeo da izbegne udar automobila.

Prema saznanjima našeg lista, „audi“ se kretao pod rotacijom, a udes se dogodio na delu puta gde je ograničenje 60km/h. Otac povređenog mladića Dragan Savić ističe da je reč o vozilu iz pratnje ministra policije.

“Došao sam odmah kada sam čuo šta se desilo, trojica policajaca su me držala, inače bih odrobijao vozača da sam ga stigao. To je vozilo koje je bilo u ministrovoj pratnji. Kada sam ja stigao na Belu Zemlju oni su već otišli. Zamislite tu bahatost na puta, kada je udario u autombil mog sina, zaustavio se i sleteo sa puta tek posle 150-200 metara, kažu da se kretao brzinom 160km/h, ako ne i više, i to suprotnom kolovoznom trakom” , ispričao je za naš list Savić i dodao:

Saobraćajna nesreća u Zlatiborskom okrugu Foto:Privatna arhiva

“Na lice mesta i uviđaj je izašlo desetak policijskih vozila, javni tužilac, ali to se sve krije, da se ne sazna koji je ministar bio u drugom vozilu. Prema informacijama koje ja imam, a koje su tačne 99%, bahati vozač “audija” je bio u Vulinovoj pratnji”, rekao je otac.

Mladić L. S., koji je upravljao vozilom na koje je naleteo „audi“ pod rotacijom, u nedelju ujutru je krenuo na Zlatibor na trening. Posle uviđaja, kako je ispričao njegov otac, mladiću je policija pisala kaznu zbog toga što na vozilu nije imao slovo “P” jer je početnik, ali se, ipak, snašao kao da je iskusan vozač.

Prema nezvaničnim informacijama našeg lista, ministar Vulin je u nedelju boravio na Tari. Naš list je pokušao da dođe do informacija ko se nalazio za volanom “audija”, ali smo od strane policije dobili šture informacije.

MUP je izdao saopštenje bez informacije ko se nalazio za volanom vozila pod rotacijom, dok su samo potvrdili navode da je reč o automobilu u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Utvrđeno je da je drugim vozilom, užičkih registracija „upravljao vozač sa probnom vozačkom dozvolom, da je imao 0,13 promila alkohola u organizmu“. On je isključen iz saobraćaja, navela je Policijska uprava Užice.

Saobraćajna nesreća u Zlatiborskom okrugu Foto:Privatna arhiva

U saopštenju se, ipak, ne navode detalji saobraćajne nezgode, ali se indirektno sva krivica pripisuje vozaču marke „fijat“, kojim je upravljao dvadesetogodišnji L.S. iz Užica.

Sa druge strane, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, koji je vršio uviđaj nesreće, takođe je dao šture informacije.

Pročitajte još:

„Ono što smo do sada utvrdili jeste da su u udesu učestvovala dva vozila, jedno vozilo koje je je u vlasništvu MUP-a Republike Srbije, a koje se kretalo iz pravca Zlatibora prema Užicu, a drugim vozilom koje se kretalo ka Zlatiboru, upravljalo je privatno lice iz Užica. Došlo je do kontakta vozila oko središnje linije a ostataka od vozila je bilo sa obe strane kolovoza. Obavljen je uviđaj, uzeti materijalni tragovi, lica su u policiji dala izjave i poslata na ukazivanje medicinske pomoći. To je ono što sada imamo a konkretno, ko je odgovoran za nezgodu, utvrdiće se u toku postupka“, rekao je za Novu tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu Vladimir Bošković.

Na pitanje, na kojoj strani kolovoza je utvrđeno da je došlo do kontakta, ako je blizu središnje linije, tužilac nije odgovorio. Ono što smo od tužioca saznali jeste da je u „audiju“ pored vozača bilo još jedno lice, koje je sedelo na mestu suvozača i koje je, kako kaže, kao i vozač „fijata“, lakše povređeno.

Otac povređenog mladića je u neverici zbog postupanja nadležnih službi.

„Ne znam šta da vam kažem, u fokus je stavljen alko test mog sina koji je navodno imao 0,13 promila alkohola u kravi a ne lice koje je izazvalo udes. Dete mi je sa kragnom na vratu u krevetu, čekamo zvaničnu analizu, verujem medicinskoj struci i očekujem da će taj zvaničan rezutat krvi stići danas, posle toga ćemo razgovarati“, rekao nam je Savić.

Otkinut točak od jačine udarca

Vozilo pod rotacijom se tolikom brzinom zakucao u „fijat“ da je od siline udarca otkinut točak na udarenom automobilu. Pričinjena je totalna materijalna šteta, a mladić je, na svu sreću, prošao sa lakšim telesnim povredama.

BONUS video: Obućina: Na večeri sa Darijom i Vulinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare