Foto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia, Filip Krainčanić/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

Među svedocima profesora glume Miroslava Mike Aleksića, a koje je predložio tokom jučerašnjeg pripremnog ročišta u Palati pravde, nalaze se brojni istaknuti glumci, među kojima su Nikola Kojo, Vuk Kostić, Goran Sultanović, Aleksandar Berček, ali i jedan monah - otac Ilarion. Naime, Aleksić je juče negirao krivicu za nekoliko krivičnih dela silovanja, i tom prilikom sudu dostavio više od 50 izjava svedoka, koji su navodno spremni da svedoče u njegovu korist.

Aleksićeva odbrana, na čelu sa advokatom Zoranom Jakovljevićem, juče je sudu dostavila nove dokaze. Reč je o izjavama glumaca, koji su izneli svoje viđenje časova koje je Aleksić držao u školi glume „Stvar srca“.

Pročitajte još:

Prema našim saznanjima, reč je o izjavama glumaca Vuka Kostića, Nikole Kojo, Gorana Sultanovića, Aleksandra Berčeka, Dubravke Mijatović, ali i oca Ilariona. Odluka suda o tome da li će prihvatiti nove dokaze i ispitati pomenute svedoke i dalje nije poznata.

Sa druge strane, advokati opštećenih devojaka u postupku su, nakon završetka ročišta, izjavili da na ovaj način odbrana Mike Aleksića pokušava da uspori postupak.

Kako je rekao advokat Borivoje Borović, neki od tih glumaca, a koji su predloženi, javno su branili Aleksića što je, kako navodi, dovelo do „uništavanja dokaznog postupka“.

Većina tih glumaca je pohađala Aleksićevu školu glume. Međutim, najveće iznenađenje je da se među Mikinim braniteljima nalazi i jedan monah. Reč je o ocu Ilarionu, bivšem glumcu i pevaču, koji se tokom devedesetih nalazio u žiži pažnje javnosti.

Mika Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rastko Lupulović, sada otac Ilarion, se pre zamonašenja bavio glumom i muzikom.

Podsetimo, Miroslava Aleksića su dve devojke, polaznice škole glume, optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove u pjiku „Stvar srca“.

Pročitajte još:

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru ove godine, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Aleksića, tokom pohađanja škole „Stvar srca“, koja se nalazi u centru Beograda.

„Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je mlada glumica.

Aleksiću su odmah stavljene lisice na ruke.

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog nasilja.

BONUS video: Mika Aleksić pred sudom – gosti Jugoslav Tintor I Vanja Macanković

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare