Foto: Shutterstock, Rajko Ristić, Savo Prelević/Vijesti.me

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji se od prošle godine nalazio u bekstvu, ubijen je u četvrtak u Istanbulu u Turskoj, dok je bio u kolima sa trudnom suprugom Mašom M. i dvogodišnjom ćerkom. Njegova likvidacija nanela je teški udarac škaljarskom klanu, koji je u višegodišnjem sukobu s kavačkim, a kao novi šef škaljaraca pominje se brat ubijenog Jovana, Igor Vukotić.

Likvidacija Vukotića obavijena je velom misterije, a prema prvim informacijama, škaljarac je ubijen u kolima, pred očima porodice. U njega su nepoznati napadači, sa motora, ispalili smrtonosne hice.

Vukotić je slovio za apsolutnog vođu škljarskog klana, te je njegovim ubistvom nanet žestoki udarac pomenutoj kriminalnoj grupi iz Kotora. Pogotovo ukoliko se uzme u obzir činjenica da je škaljarska grupa proteklih meseci znatno oslabljena likvidacijama visokopozicioniranih pripadnika – Milića Minje Šakovića i Gorana Vlaovića Gora.

Nakon likvidacija ovih škaljaraca povelo se pitanje ko bi mogao da se nađe na čelu ove krimi-grupe iz Kotora. Pretpostavlja se da će Vukotića zameniti rođeni brat Igor, koji je godinama u bekstvu.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Lokacija na kojoj je Igor Vukotić godinama se ne zna, ali je izvesno da nije u Crnoj Gori. Vukotić je, kao i Jovan, izbegao više puta pokušaje ubistva, od čega poslednji put 2016. godine, kada je nakon eksplozije bombe koja mu je bila postavljena na autu, izašao nepovređen.

U bekstvu je godinama, a za njim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je organizovao više likvidacija u Crnoj Gori. Sudilo mu se za pokušaj ubistva pobratima Saše Dukića 2017. godine, za šta je oslobođen.

On je godinama unazad bio u senci brata Jovana, čije se ime godinama unazad nalazi na stupcima crne hronike.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Škaljarska grupa, kojom Vukotić rukovodi, navodno sarađuje sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona. U Srbiji sarađuju sa grupom Filipa Koraća, koji slovi za desnu ruku Luke Bojovića koji služi zatvorsku kaznu u Španiji.

U više navrata pominjalo se i da bi Korać mogao da bude šef škaljaraca, međutim, izvesnije je da će to biti Igor Vukotić.

Pročitajte još:

Turska mu došla glave

Inače, ubijenom Jovanu Vukotiću je upravo Turska došla glave. On je u toj zemlji uhapšen 2018. godine, kad je i izručen Srbiji, a sada je tamo i likvidiran.

Iako su bezbednosne službe tvrdile da je Vukotić bio apsolutni vođa škaljarske kriminalne grupe, on je to uporno poricao. Tako je bilo i pre nekoliko godina, pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, kada je izjavio sledeće:

“Stvoren je mit o nekakvom „škaljarskom klanu“ i meni kao vođi. Nisam šef nikakvog klana, nisam šef čak ni svojoj ženi i deci. Godinama mi podmeću lažne optužbe, iza kojih stoji kriminalna organizacija koja stoji iza brojnih krivičnih dela. Kruna svih krivičnih dela koja je ta organizacija počinila je ubistvo mog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića!“

Podsetimo, pretpostavlja se da je Vukotić žrtva bespoštednog rata škaljarskog i kavačkog klana. Krvavi rat između dva suprotstavljena kotorska klana, škaljarskog i kavačkog, traje od 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar kokaina. Dotad jedinstva grupa razdvojila se na dve, koje su dobile imena po naseljima u Kotoru.

Ubistvo Gorana Radomana označilo je početak rata. U međusobnim obračunima ubijeno je više od 50 osoba. Vođa kavačke grupe, Radoje Zvicer, koji je u Srbiji usko sarađivao s klanom Veljka Belivuka, trenutno se nalazi u bekstvu.

VIDEO: Zaplena 30 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram