Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, mladić koji je preksinoć izazvao nezapamćenu nesreću u Bulevaru Medijana u Nišu i usmrtio dvanaestogodišnjeg Andreja Prekljušaja i četrdesetosmogodišnjeg Dejana Ilića, kobne noći divljao je ovom ulicom hvaleći se da vozi "beogradski auto".

Svedoci jezive nesreće u kojoj su u trenu živog izgubile dve osobe – dečak i otac troje dece, kažu da je ovaj automobil u toku večeri više puta, velikom brzinom, projurio bulevarom.

„Taj sa „audijem“ je prolazio već tri puta napred-nazad velikom brzinom pre nego što se desila nesreća. Iživljavao se sve dok nije izazvao udes. Više puta smo prijavljivali brzu vožnju ovim bulevarom koji nekima dođe kao trkačka staza“, rekao je jedan od stanara ove ulice.

nesreća u nišu
Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Na licu mesta se u noći nesreće moglo čuti i da se mladi vozač koji je napravio strašan udes, hvalio drugarima automobilom.

„Kažu da je sinoć zvao drugare da ih provoza „beogradskim“ autom, misleći na to što „audi“ ima beogradske tablice. Automobil je izuzetno moćan, navodno ima 250 konjskih snaga, ako je tačno, realno mlad vozač ne bi smeo uopšte da bude za njegovim volanom“, pričaju stanari okolnih zgrada koji su se zatekli na mestu nesreće.

I Ljiljana, baba nastradalog dečaka, koji se kobne noći vraćao iz tržnog centra u koji je otišao da bi kupio punjač, kaže da komšije pričaju da je Stamenković tri dana „divljao“ kroz grad.

„Neki pričaju da je taj vozač „audija“ vozio 180 kilometara na sat… Komšije pričaju i da je tri dana udovao bulevarom napred- nazad velikom brzinom“, rekla je Ljiljana kroz suze.

Ovaj Bulevar, inače, jedan je od najuređenijih saobraćajnica u Nišu jer ima po tri kolovozne trake sa obe strane, a trotoar je odvojen i ima stazu i za pešake i za bicikliste. No, za širina i dobro stanje kolovoza je upravo razlog zbog kojeg mnogi vozači dolaze ovde da bi najduži „gas do daske“ svojim četvorotočkašima, ne poštujući ograničenje brzine.

Vozio mamin auto, vredan 60.000 evra

Kako saznajemo, Beograđanin Nemanja Stamenković, koji je izazvao ovu strahovitu nesreću, vozio ja automobil koji se vodi na njegovu majku. Cena „audija a6 kvatro“ koji je vozio kobne noći kreće se oko 60.000 evra. Stamenković je, kako saznajemo, imao regularnu, a ne probnu dozvolu, iako ima samo 19 godina. je upravo razlog zbog kojeg mnogi vozači dolaze ovde da bi najduži „gas do daske“ svojim četvorotočkašima, ne poštujući ograničenje brzine.

Prema nezvaničnim informacijama u Niš je došao u posetu rodbini i danima se hvalio svojim brzim kolima.

U trenutku nesreće Stamenković nije bio sam, sa njim u vozilu bili su D. O. (51) iz Niša, dok su se na zadnjem sedištu nalazila dva maloletna lica. Niko od putnika u „audiju“ u nesrećni nije povređen.

Na licu mesta obaveljen je uviđaj, a iz nalaza u krvi utvrđeno je da Stamenković nije bio pod dejstvom alkohola, a proverava se da li je kobne noći koristio narkotike.

Podsetimo, Stamenković je, najverovatnije usled neprilagođene brzine, sleteo s puta na pešačku stazu i automobilom, koji se okrenuo bočno, najpre pokosio dvanaestogodišnjeg Andreja i udario ga toliko jako da je preleteo preko zaštitne ograde, a potom pokosio Dejana Ilića (48) koji se šetao sa komšijom. Komšija Dragan Ognjanović je smrt izbegao „za dlaku“ jer se u trenutku bacio na ogradu kada je video da automobil leti ka njemu i Dejanu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare