Foto:Privatna arhiva

Od nestanka, tada 16-godišnje, Barbare Vitez juče se navršilo tačno četiri godine, a ni dan danas se ne zna šta se tačno desilo tog kobnog 25. novembra 2016. godine. Porodica nestale devojčice već četiri godine traži odgovor na pitanje gde je njihova mezimica, a njen otac Endre Vitez u razgovoru za portal Nova.rs ističe da je Barbara tog dana oteta i kaže da se svakog dana nada da će se ona pojaviti na vratima njihovog porodičnog doma.

Od Barbarinog nestanka do danas do porodice Vitez stizale su brojne teorije o njenoj sudbini. Devojčica je poslednji put viđena tog 25. novembra, a dvojica njenih drugova, koji su se navodno u trenutku nestanka sa njom vraćali sa rođendana, tvrdili su da je pala sa mosta u Tisu. Sa druge strane, roditelji su tvrdili da je to nemoguće jer se Barbara plašila visine, a njihove tvrdnje potkrepila je i činjenica da je reka Tisa nebrojano puta tokom istrage pretraživana, kao i da telo do danas nije pronađeno.

Pročitajte još...

Endre Vitez u razgovoru za Nova.rs tvrdi da samo želi da pronađe svoju mezimicu i da im svaki 25. novembar prođe isto – u nadi da će se njihova mezimica konačno pojaviti na vratima njihovog doma u Senti.

„Ovaj 25. novembar je za nas uvek najveća nada.. Na ovaj datum je nestala naša Barbara, možda će se na ovaj i pojaviti. Nadamo se da će doći kući jednog dana, to nas jedino održava svih ovih godina. Četiri godine čekamo, četiri godine se ništa ne dešava, a istraga stoji u mestu“, kaže otac nestale devojčice.

U protekle četiri godine do porodice su dolazile razne informacije, od toga da su Barbaru oteli, da je u Senti tih dana zapažen sumnjivi automobil, do toga da je viđena u Mađarskoj. Ipak, istraga dosad nije iznedrila nijedan novi trag koji bi konačno mogao da rasvetli šta se tačno desilo tog 25. novembra u Senti, dok porodica, i dan danas, samo želi da sazna pravu istinu.

Endre za naš portal ističe i da su u ovom slučaju svi „zakazali“, i policija i tužilaštvo. Kako navodi, angažovali su i privatnog detektiva, međutim, pomaka i dalje nema.

„Mi danas nemamo ama baš nikakve informacije. Advokat kaže da ne može ništa, jer tužilac ne da da se ovaj slučaj ponovo otvori, kako kaže, navodno stoji zamrznut. Nije zaključan, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Policija ne zove, znam da je ranije smenjen komandir stanice u Senti, postavljen je novi, ali i njemu su vezali ruke ovi iz Beograda. Neko očigledno koči, a zašto – ne znam“, kaže Vitez.

Endre Vitez Foto:Medija centar Beograd

On se osvrnuo i na teoriju koju su dečaci koji su kobne večeri bili s njegovom ćerkom u društvu ispričali u policiji – da se Barbara okliznula i upala u reku.

„Mislim da je moja ćerka oteta, jer da nije – bila bi pronađena. Otišla je od kuće i samo nestala, da je mrtva – našli bi je. Pretraživali su reku gomilu puta, najnovijom tehnologijom i opet ništa! Znate, ko god da se utopio, pronađen je, a Barbara do danas nije. Drugari su rekli da se utopila, ipak, oni danas kada prođu pored nas ni ne pogledaju nas“, kaže on.

„Ne znam da li bih je prepoznao na ulici“

Otac Barbare, koja je u trenutku nestanka imala samo 16 godina, kaže da su on i supruga zdravstveno loše zbog tragedije koja ih je zadesila.

„Ja sam nekoliko puta imao nervne slomove, u invalidskoj penziji sam, ne mogu da radim. Ni supruga nije boljeg zdravlja, kako i da budemo posle svega što se desilo?! Nadamo se da će nam se Barbara vratiti“, kaže Endre i dodaje:

„Iz Mađarske smo nekoliko puta dobijali fotografije na kojima je navodno Barbara, ali nažalost, nijedna nije dovela do nekog traga. Nažalost, toliko vremena je prošlo da ako bi pored mene prošla moja ćerka, pitanje je da li bih je i ja prepoznao… Četiri godine je nisam video“, kaže on.

Podsetimo, Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016, kada se sa dva druga vraćala sa rođendana. Njeni drugovi su nakon nestanka ispričali u policiji da se devojčica oklizala na mostu i upala u reku. Ipak, telo nikad nije pronađeno.

Nakon Barbarinog nestanka na adresu porodice stiglo je anonimno pismo u kom se navodi da je Barbara te večeri drogirana, silovana i bačena u reku. Mladići koji su bili sa devojčicom su nakon toga saslušani na poligrafu, a iako su na neka pitanja slagali, policija je zaključila da krivičnog dela nije bilo.

Barbara na Interpolovoj poternici

Interpol raspisuje žute poternice za nestale osobe, a na jednoj se nalazi upravo i Barbara Vitez. Ipak i pored toga, nestala devojčica i dan danas nije nađena, a istraga je nepromenjena od samog početka slučaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram