Foto: Privatna arhiva

Saša Stanković, otac Pavla (17), koji je nastradao u ponedeljak uveče na Petlovom brdu u Beogradu kada je na njega naleteo pijani vozač kombija, i dalje ne može da dođe sebi od tragedije koja je zadesila njegovu porodicu. Skrhan bolom objašnjava da je njegov sin bio dete za primer, neverovatno svestran i uspešan.

Da podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak oko 21.20 sati dogodila u ulici Georgija Ostrogorskog na Petlovom brdu, stradao je na pešačkom prelazu Pavle Stanković (17). Na njega je naleteo kombi kojim je pijan, upravljao Aleksandar M. (29).

U izjavi za portal Nova.rs, Pavlov otac Saša kaže da je njegov sin bio pravi anđeo.

„Bio je odličan učenik, učesnik Istraživačke stanice Petnica, bio je na zimskom seminaru, trebalo je da ide i sad na letnji. Bio je u đačkom parlamentu, član hora, svirao tri instrumenta“, priča njegov otac Saša.

Nabrajajući šta je sve postigao njegov sin sa nepunih 17 godina, otac kaže i da je Pavle voleo muziku, da je producirao, učestvovao na takmičenjima iz engleskog, biologije i geografije.

„Putovao je sa Rakovačkim karnevalom na Vidikovcu svuda po Evropi i zemljama regiona. Dete za primer, anđeo. Multitalentovano dete“, nabraja otac.

„Ubio ga je, njemu je uzeo život, a nama sreću“, zaključio je otac nesrećno nastradalog mladića.

Stanovnici Petlovog brda, koje smo zatekli na licu mesta, posvedočili su da ovo nije jedina saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom u ovom kraju, te da je pre nekoliko godina jedna devojka takođe, na sličan način poginula.

Kako je portal Nova.rs već izvestio, a što se može videti i na video snimku koji smo objavili, U Ulici Georgija Ostrogorskog vozač kombija, koji je kako se utvrdilo bio pijan, pretekao autobus preko pune linije i udario dečka koji je od siline udara odleteo nekih 10 metara. Kako su rekli prisutni, vozač kombija je vozio oko 100 kilometara na sat. Okupljeni građani pokušali su da pomognu Pavlu, ali je on preminuo na mestu.

„Prizor je bio stravičan. Bio je sav krvav, a glava mu je bila razorena. Vozač kombija nije izlazio iz vozila dok ga policija nije uhapsila”, rekli su ranije očevici.

Aleksandar M. je uhapšen, i nalazi se u pritvoru do 48 sati, a prema nezvaničnim saznanjima, on je priznao krivično delo koje je počinio.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare