Aleksandar Arsić Foto: Facebook/Aleksandar Arsic

Radivoje A. iz Vrnjačke Banje, otac Aleksandra kojeg su u subotu sedmorica mladića brutalno pretukli, kaže u razgovoru za Nova.rs da nije mogao da prepozna sina kada ga je video u sanitetu unakaženog i onesvešćenog.

„Hteli su da ga ubiju. Da se nije pojavila hitna sa policijom, oni bi ga dokrajčili. Srećom, Aleksandrovo stanje ide na bolje. Od jutros nije više na respiratoru, ali je i dalje u veštačkoj komi zbog povreda koje ima. A doktori su mi rekli da ima frakturu lobanje, slepoočna kost mu je polomljena na tri mesta i ima hematome po glavi“, priča tužni i razočarani otac Radivoje.

Kako nam je ispričao, on ne zna detalje koji su prethodili tuči, ali nam je rekao da je njegov sin te večeri bio u kafeu sa još nekoliko drugova i da su proslavljali rođendan. Na naše pitanje, da li je Aleksandar imao sa napadačima nekih ranijih nesuglasica, otac nam je ispričao da nije on, ali da je neko od njegovih prijatelja imao.

Pročitajte još:

„Aleksandar je izašao, jer je hteo da spreči tuču. Taj Mario Z. i još jedan mladić iz te grupe u kojoj su svi ostali osim njih dvojice, maloletni, stalno su provocirali ove drugove mog sina. On je hteo da ih zaštiti. Ali, udarili su ga mučki u bradu, i moj sin je pao. Onda su uzeli kamen i počeli da mu lome glavu. Unakazili su mi sina. Ne mogu da verujem da neko može tako iz čista mira da brutalno nekog prebije“, ispriča nam je Radivoje A.

Kako smo saznali, Mario Z. koji je u bekstvu, u zadnje dve godine imao je preko dvadeset tuča. Iako je za svaku policija pisala prijavu, procesuiran je samo u jednom slučaju, i to prekršajno, novčanom kaznom.

Policija je pretresla kuću u Vrnjačkoj Banji u kojoj živi sa roditeljima.

„Ako je policija stalno podnosila prijave, a ovaj nasilnik uvek puštan, onda je pravosuđe napravilo najveći problem. Mario je u bekstvu, a ostali se šetaju po Banji. Inače, kako su mi rekli, ta grupa se kroz Banju kreće kao čopor. I maltretiraju i prebiju svakog ko im se ne svidi“, priča otac Radivoje, dodajući da su mu u celom nemilom događaju puno pomogli iz ovdašnjeg Doma zdravlja.

Tuča i prebijanje Aleksandra A. se dogodlilo u parku kod Specijalne bolnice Merkur u subotu jedan sat iza ponoći. Mladić je sa par drugova bio u kafeu Kocka pab koji se nalazi nedaleko od mesta prebijanja. Ali, nakon izlaska iz tog kafea, sačekala ga je grupa koju je predvodio Mario Z. i oni su se se u jurnjavi i tuči, pomerili do Merkura.

Na tom mestu su ovom mladiću i nanešene povrede glave, opasne po život.

BONUS video: Tuča u piceriji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare