Foto: Privatna arhiva

“ Nemamo nikakav kontakt sa Jovanom već dve nedelje. Napisali smo joj i poslali pismo, ali ne znamo ni da li je stiglo do nje”, kaže za Nova.rs Goran Popović, otac mlade umetnice Jovane, autorke pesme "Bagra" koja se pod optužbom da je prekršila samoizolaciju već 17 dana nalazi u pritvoru u požarevačkoj Zabeli.

Popovići dane provode kod kuće u Kikindi i u stalnom kontaktu su sa advokatom svoje ćerke. Sve žalbe su im do sada odbijene.

“Dan nekako i prođe, pratimo sve ovo, slušamo, gledamo … Ali, kada dođe veče, ne znamo kuda sa sobom”, kaže Goran, napominjući da im najteže pada što nemaju nikakav kontakt sa ćerkom. Jovana nema nikakvog kontakta sa spoljnim svetom i ne zna koliko se porodica, njene kolege i dobar deo javnosti zalažu za njeno oslobađanje.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Nažalost, jedino što moje dete dobija u pritvoru su nove odbijenice naših žalbi za osobađanje pritvora i mogu samo da mislim koliko je to demotiviše. Jovana je jaka devojka, to govorim od prvog dana, ali prošlo je već 17 dana i i više ni ja nisam siguran koliko moje dete može da izdrži”, kaže Popović, “Rečeno nam je da je u pritvoru “karantinskog tipa”, gde navodno ima sve uslove. Nažalost, strahujem da su ti uslovi još i stroži od regularnih” kaže Goran, ponavljajući da njegova ćerka nije kriva i da se nada da će u ponedeljak, kada budu istekli uslovi za produžetak pritvora usled opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, napokon zagrliti svoju ćerku.

“Verujte mi, sve bih dao da sam ja umesto nje sada tamo. Neka me drže i godinu dana ako žele, samo da nam puste decu na slobodu” , rekao je Goran, ističući da ovo nije samo borba za Jovanu, već za svačije dete kom je u ovim vanrednim okolnostima i pod vrlo nejasnim pravnim okolnostima određen pritvor zbog kršenja izolacije.

Pročitajte još: