Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; printscreen Pink.rs

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem tadašnjeg načelnika beogradske policije Milana Stanića, nastavljeno suđenje bivsem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću optuženom da je u aprilu 2020. godine urgirao da se istog dana vrati zaplenjeno blindirano vozilo Marku Miljkoviću, sada optuzenom za organizovanje kriminalne grupe i niz teških krivicnih dela.

Svedočenje tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, a sada ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koje je takođe bilo planirano za danas, ponovo je odloženo.

Stefanović je sudu dostavio dopis kojim je opravdao svoj izostanak službenim putem na sajam naoružanja u Francuskoj.

Svedočeći pred sudom, Stanić je rekao da je na kolegijumima cešto insistirao da policijski službenici proveravaju blindira vozila po gradu, kako bi se utvrdilo zbog čega se ti vozači osećaju ugroženo.

Na pitanje Papićevog branioca advokata Branislava Tapuškovića da li je obavešten da je Miljković priveden u prostorije UKP-a kada mu je zaplenjeno i vozilo, Stanić je objasnio da je obavešten preko „viber“ gupe, ali je rekao da mu načelnik beogradske UKP Milenko Munižaba nije pominjao da postoji neki problem sa Miljkovićevim blindiranim vozilom.

Stanić je rekao da ne seća da li je Munižaba uopšte pominjao vozilo, kao i da nisu tačni njegovi navodi iz svedočenja sa jednog od prethodnih suđenja, da se on( Stanić) saglasio sa vraćanjem vozila, jer, kako kaže, „nisam imao sa čim da se saglašavam ukoliko je vozilo bilo čisto“.

Pročitajte još:

Takođe, Stanić je istakao da je prvi put čuo da postoji službena beleška o vraćanju vozila Miljkoviću, kod tužioca.

Suđenje treba da se nastavi 13. jula za kada je ponovo planirano saslušanje ministra Stefanovića u svojstvu svedoka.

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od 4 godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

BONUS VIDEO: Papićeva odbrana i Nebojšina sudbina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare