Vojkan Krstić Foto: Youtube

Vojkan Krstić, vlasnik firme "Elita gradnja", koji je uhapšen u sredu, zajedno sa pet opštinskih funkcionera, zbog sumnje da su lažnim fakturama i zapisnicima o iznošenju smeća i šuta oštetili budžet Srbije za više od 10 miliona dinara, trenutno se nalazi u pritvoru, a na Krstićevom Instagram profilu danas su osvanule poruke podrške njemu.

S obzirom da je Krstiću određen pritvor, kao i da se on nalazi iza rešetaka, te nema pristup telefonu, jasno je da je njemu bliska osoba preuzela njegov nalog i odlučila da se obrati javnosti.

„Ono što mi zaista jesmo je mnogo bitnije od toga šta pišu o nama“, napisano je na Instagram profilu uhapšenog Krstića.

Foto:Screenshot/Instagram/vojkan.krstic

Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim – uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu.

Pročitajte još:

Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.

„Vojkan Krstić voli svoju zemlju i veruje u sistem. Negirao je svaku optužbu i spreman je da to i dokaže. Na nama je da ga podržimo onako kako bi on nas podržao. Pravda za Vojkana“, objavljeno je na Instagram profilu Krstića, na kojem je on bio veoma ažuran i popularan.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka – vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

Krstić je inače poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar