Foto: Privatna arhiva/Facebook

Leskovčanin Miloš Ilić, osumnjičen da je u noći između 9. i 10. maja u podstanarskoj kući u Leskovcu, sekirom ubio četiri člana svoje porodice - oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu u poodmakloj trudnoći i polusestru Saru - biće danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

„U toku je preduzimanje predistražnih radnji, po čijem okončanju će biti otvorena istraga. Osumnjičeni I. M. biće saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl. 214. tač.11. KZ i lišio života svog oca, svoju sestru, maćehu i njenu ćerku, nakon čega će se odlučiti o preduzimanju drugih dokaznih radnji“, rečeno je za Blic danas iz Višeg tužilaštva u tom gradu.

U međuvremenu, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centra za socijalni rad u Bojniku i Centra za socijalni rad u Leskovcu, kako bi ispitao okolnosti koje su dovele do porodičnog nasilja sa tragičnim ishodom.

Foto: privatna arhiva facebook

Zaštitnik građana je zatražio od Centra za socijalni rad u Bojniku i Leskovcu, kao i od Ministarstva unutrašnjih poslova da ga obaveste u roku od 15 dana da li su od ranije bili upoznati sa porodičnom situacijom u nastradaloj porodici, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje u porodici, te ukoliko je bilo nasilja potrebno je da obaveste Zaštitnika građana o merama i radnjama koje su preduzeli kako bi se pružila adekvatna zaštita porodici.

Takođe, Zaštitnik građana je zahtevao od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da izvrši stručni nadzor nad radom Centra za socijalni rad u Bojniku i Centra za socijalni rad u Leskovcu u pogledu ove porodice i da ga obavesti o rezultatima obavljenog nadzora.

Miloš je, da podsetimo, ovaj zločin počinio sekirom, u iznajmljenoj kući u Leskovcu. Navodno je masakru prethodila svađa sa ocem Predragom, koji nije hteo da mu da novac.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar