Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Viši sud u Beogradu osudio je na zatvorske kazne dvojicu Podgoričana i jednog Banjalučanina koji su prošle godine u februaru uhapšeni u beogradskom hotelu "Kraun plaza", na čijem je krovu pronađen pištolj.

Miljan Milić (28) iz Podgorice osuđen je na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja ovog pištolja, odnosno zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Mišurović (36) takođe iz Podgorice i Slaviša Kačavenda iz Banjaluke (43) osuđeni na po 14 meseci zatvora, zbog krivičnog dela – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dok je Bojan Ajković iz Podgorice (36) oslobođen optužbi za ovo krivično delo.

Kačavenda je, međutim, oslobođen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Miliću je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, odnosno spornog pištolja, rečeno je Tanjug u Višem sudu.

Presuda je izrečena počekom aprila.

Sva četvorica se sada brane sa slobode i čekaju odluku o žalbama koje su i izjavili tužilaštvo i advokati osuđenih Apelacionom sudu u Beogradu.

Oni su bili uhapšeni uhapšeni početkom februara 2020. godine, a prilikom pretresa na krovu hotela pronađen je pištolj.

Mediji su tada pisali da su oni pripadnici kriminalnih klanova, i da su se našli u beogradskom hotelu, kako bi planirali krivična dela.

Mišurović i Milić su bili redovno prijavljeni hotelu, dok su se druga dvojica, navodno, skrivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar