Foto: EV/REUTERS/Guliver

Četvorica šefova Državne bezbednosti (DB) osuđeni su danas u Specijalnom sudu zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije na ukupno 100 godina zatvora. I u novoj presudi direktni izvršilac atentata na Ćuruviju je NN osoba.

Inače, prvostepena presuda je upravo poništena zbog uvođenja NN osobe u krajnji epilog, čime je došlo do izvesnog prekoračenja optužbe.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Ratko Romić i advokat Zora Dobričanin

Radomir Marković osuđen je na 30 godina, Milan Radonjić takođe, dok su Miroslav Kurak i Ratko Romić osuđeni na po 20 godina zatvora.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Specijalni sud u Beogradu osudio je 5. aprila 2019. četvoricu bivših pripadnika Državne bezbednosti na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije.

Pročitajte još:

Tada je Marković, nekadašnji načelnik Službe državne bezbednosti, osuđen je na 30 godina zatvora kao podstrekivač na teško ubistvo, a ista kazna izrečena je Radonjiću, bivšem šefu beogradskog Centra državne bezbednosti, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo.

Za isto delo, Romić, bivši operativac Resora DB, i Kurak, pripadnik Službe koji je u bekstvu, osuđeni su na po 20 godina zatvora.

Ipak, septembra prošle godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva vlasnika i novinara „Dnevnog telegrafa“, sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem NN lica u taj slučaj.

 

BONUS video: Završne reči u ponovljenom postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare