Miloš Nilović, Foto: Facebook

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Miloša Nilovića od optužbi za nedozvoljeno nošenje pištolja sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka, a koji je pronađen u akciji policije u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine.

Ovom odlukom odbijena je žalba tužioca i potvrđena je druga, oslobaćajuća presuda Niloviću iz maja ove godine, jer sud smatra da nema pouzdanih dokaza za tvrdnje tužilaštva da je on nosio pronađeni pištolj na način kako mu je stavljeno na teret optužnicom.

On je bio optužen da je 1. juna 2017. godine u restoranu u Beogradu, neovlašćeno nosio pištolj i okvir u kome se nalazilo 14 metaka, koji je odbacio i koji je pronađen prilikom intervencije službenika MUP-a na pločniku pored stola za kojim su sedeli osuđeni Miloš Muratović i Nilović.

Po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud zaključio da i pored činjenice da je okrivljeni imao kontakt sa pištoljem i municijom u neutvrđenom trenutku, nema pouzdanih dokaza da je taj pištolj on nosio na način kako mu je stavljeno na teret, s obzirom da je nesumnjivo da je pištolj više puta pomeran.

„Na snimku nije zabeleženo mesto gde je pištolj zatečen, a takođe ni biološki materijal okrivljenog nije jedini pronađen na pištolju“, naveo je sud.

Apelacioni sud je u martu potvrdio presudu i pravosnažno osudio na tri i po godine zatvora Mitra Muratovića za nelegalno nošenje ovog pištolja i ukupno 16 metaka u restoranu „Durmitor“ 1. juna 2017. godine.

Njemu je u ovu kaznu uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora od godinu i 11 meseci.

U „Durmitoru“ je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, za koje su mediji pisali da su pripadnici „škaljarskog klana“.

Međutim, nakon istrage, na optužnici su se našli samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela s Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram