Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Na Vojnomedicinskoj akademiji hospitalizovano je ukupno 10 pacijenata zbog trovanja pečurkama. Među pacijentima osam je u teškom stanju, jedan je u boljem stanju dok je jedan pacijent otpušten sa VMA potvrđeno je za portal Nova.rs u ovoj ustanovi.

Na VMA je do danas primljeno ukupno 10 pacijenata zbog trovanja pečurkama, od kojih je osmoro iz Šapca, jedan iz Beograda i jedan iz Lajkovca.

Pročitajte još:

Od ukupno 10 pacijenata koji su se juče nalazili na lečenju na VMA, samo jedan pacijent je otpušten, a jedan je u boljem stanju, potvrđeno je za portal Nova.rs.

Osam pacijenata koji se trenutno nalaze na lečenju na VMA su u jako teškom stanju i lekari im se bore za život, rečeno je iz ove ustanove.

Pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, starice Marije G. (72), a konzumirali su ih misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama.

Šabačka policija uhapsila je Mariju G. zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u Šapcu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja.

Pročitajte još:

Ona je osumnjičena da je izvršila krivično delo „teško delo protiv zdravlja ljudi“, određeno joj je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu i biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar