Foto: Shutterstock

Policija je danas, oko 11 časova u mestu Ćukovine uhapsila Mariju G. (72) osumnjičenu da je na pijaci u Šapcu prodavala pečurke kojim se otrovalo najmanje sedam osoba od kojih je jedna u teškom stanju.

„Marija je čudna osoba, hoda sa dva štapa, ali joj to ne smeta da ide u šumu i bere pečurke koje posle nosi na pijacu i prodaje. Nije prodavala na tezgi, nego je sedela kod kapije. Čak se hvalila po Ćukovini da je prodala gljiva za 75.000 dinara, ne znam baš da li je to istina“, kaže sagovornica Nova.rs koja poznaje iz viđenja „baku trovačicu“.

Pročitajte još:

Osim pečuraka brala je i druge stvari, orahe, voće, išla na pijacu iako nije materijalno ugrožena.

„Sin joj je sjajan čovek, ima sreće i sa snajom. Ćerka joj se udala u susednom selu. Ima i unuka koji radi u Šapcu. Nije bilo potrebe da bilo šta radi, ali je ona volela, tako, da zaradi svoj dinar a i da se hvali koliko je zaradila. Sin ju je vozio ponekad kolima do Šapca, a tamo bi ona uzmala taksi do pijace. Eto, šta napravi i sebi i drugima“, kaže sagovornica Nova.rs.

Po rečima meštana obično bi petkom prodavala gljive, a nedavno su je videli da je izašla iz šume sa dve kese punih pečuraka koje je kasnije prodala na pijaci i od kojih su se potrovali ljudi koji su pazarili.

„Nabrala je i neke šarene, sa nekim crnim pegama. Ne znam da li ona uopšte zna koje su otrovne a koje nisu. Danas oko 11 su došli inspektori u selo i pitali su gde živi Marija. Otišli su do njene kuće, stavili je u kola i odvezili u Šabac“, navodi sagovrnik Nova.rs.

****

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika zatvora u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare