Samoubistvo u kolima, Novi Beograd, policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nadrilekarka Olgica Markanović, koja je osakatila brojne žene u Beogradu i Banjaluci, uhapšena je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršila teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i neovlašćeno bavljenje delatnošću.

Ovo je drugi slučaj hapšenja nadrilekara u poslednjih nedelju dana, nakon što je prethodno policija privela i masera Savu Kneževića, kao i njegovu majku, inače cvećarku po struci, koji su takođe osakatili veći broj žena lažno se predstavljajući kao estetski hirurzi.

Tužilaštvo je saopštilo da je Markanović uhapšena po prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao i po prijavi oštećenih žena.

“Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe je utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu osumnjičena u „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene O. M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare