Foto: EPA-EFE/Reduan Dris ATTENTION EDITORS: FACES PIXELATED AT SOURCE TO COMPLY WITH SPANISH PRIVACY LAWS

Srpski državljanin S.M. (34), pronađen je mrtav u ponedeljak ujutru u luksuznom naselju Estepana kraj Marbelje. Čovek je ubijen jednim hicem, sa leđa, posle žurke u ilegalnom noćnom klubu, poznatom po zabavama bogatih kojima je tu skoro sve dozvoljeno. Organizator ovih žurki, nakon stravičnog zločina, uprkos brojnim prijavama komšija, ipak tvrdi da nije reč o ilegalnom klubu, već da je zabave organizovao u svojoj dnevnoj sobi.

Policija je u ponedeljak dobila poziv i tada im je rečeno da se u naselju Estepana u Rajskoj ulici, čuje pucnjava, kao i da ima povređenih. Kada je policija došla na lice mesta, zatekla je čoveka, starog 34 godine, sa ranom od vatrenog oružja na leđima. Osim njega, povređene su dve osobe, a za sada nema informacija o tome šta se tačno dogodilo i da li je neko uhapšen zbog ovog zločina.

Pročitajte još:

Španski mediji su prvo izvestili da su pored upucanog muškarca nađena dokumenta Belgije, ali je kasnije srpski ministar policije Ivica Dačić saopštio da je u pitanju srpski državljanin S. M, koji je inače bio na poternici beogradskog Interpola.

Mračne tajne luksuznog kvarta kod Marbelje

I dok sve okolnosti događaja nisu još jadne, na videlo su isplivale mračne tajne luksuznog naselja Estepona, na španskoj Kosta del Sol.

Ilustracija Foto: Shutterstock/Alexey Lesik

Kako pišu tamošnji mediji, mesecima su se u vili, u kojoj se dogodilo ubistvo, organizovale žurke, zapravo je to bio nelegalni noćni klub. Obično su se tu skupljali ljudi koji su, posle zatvaranja diskoteka, kafića i noćnih klubova, želeli da nastave zabavu i odu na afterparti. Osim mrtvog čoveka i dvojice povređenih, policija je u dvorištu vile pronašla i mnogo flaša piva, a meštani tog mesta su rekli da su se mesecima žalili na muziku i galamu. Na žurkama je bilo, kako izveštavaju španski mediji, konzumiranja narkotika.

Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-PU ŠABAC,

„To je zapravo moja dnevna soba“

Španski mediji uspeli su da dođu i do organizatora ovih ilegalnih žurki, izvesnog Leona, koji je bio prisutan i kada je u ponedeljak ujutru došlo do pucnjave.

Za S. M. (34) bila je raspisana međunarodna poternica od strane Interpola jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. "Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc“", izjavio je Dačić.

„Zovem ga noćnim klubom, ali to je zapravo moja dnevna soba. Napravio sam ga da ne bih morao da izlazim. Bio sam na sofi kada se čuo pucanj, prvo sam mislio da je balon. Shvatio sam da je pucanj, izašao sam u dvorište, kao i drugi. Video sam čoveka kako umire. Nisam video ko je pucao“, rekao je Leon za lokalne medije.

Ubijen DJ

Ovo nije prvi put da se afterparti završio fatalno. U martu 2021. godine, takođe na Kosta del Sol, došlo je do pucnjave koja je bila smrtonosna za jednog D.J.-a, koga je rikoštetirano zrno pogodilo u vrat. Od posledica ranjavanja mladić je preminuo, a ukupno 10 osoba povezano sa pogibijom mladića je osuđeno.

BONUS VIDEO: Zaplena 8 tona kokaina u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare